BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a istifa çağrısı SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin Devlet Bahçeli'den yeni biraçıklama geldi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki geçtiği iddia edilen telefon konuşmalarının ses kayıtları hakkında, 'Karşımızda çok ciddi mesele var' dedi.

Bahçeli, yaptığı değerlendirmede, "Eğer bu konuşmalar doğruysa karşımızda çok ciddi ve çok vahim bir mesele var demektir. Başta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere hukuk organları devreye girmeli ve teker teker inceleme yapmalıdır" ifadelerini kullandı.

İSTİFA ÇAĞRISI

Bahçeli, daha sonra Bilecik Bozüyük'te partililere seslendi. Gündeminde yine Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı vardı. Bahçeli, konuşmasında Başbakan Erdoğan'a "istifa" çağrısı yaptı.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

“30 MART TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YÖN VERECEK”

28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimleri olacaktır. 30 Mart öyle bir süreç ki Türkiye’nin geleceğine yön verecektir. MHP bu seçimleri önemsemektedir, MHP milletimizi uyandırmak için çalışıyoruz.
Türkiye çok kritik bir dönemde. Türkiye’nin temel sorunlarından biri açlıktır, adaletsizliktir, ahlaksızlıktır, yolsuzluktur, yozlaşmadır. Bu 11 yıllık AKP’nin fotoğrafıdır.

“71 GÜNDÜR GÜNDEM DEĞİŞMEDİ”

Sayın Başbakan her ne kadar devlet imkanlarını özellikle de TOKİ’yi kullanarak gösterişli toplantılar yapsa da Türkiye’nin bölünmeye başladığını görmemektedir.
71 gündür gündem değişmemiştir. 17 Aralık Rüşvet operasyonu yolsuzluk operasyonu yapılmıştır.
Bürokratlar, bakanlar, bakan çocukları, müdürler var. Türkiye kötü bir tünele sürüklenmiştir.
Başbakan üstünü örtmeye çalışmıştır.

“BAŞBAKAN KONUYU BAŞKA YERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR”

Halkımız yolsuzluk ve rüşveti takip etmiştir. Bu çocuklar kimdir, ayakkabı kutularında bulunan paralar nedir, neden evde çıktı bu para dediğimiz zaman 71 günden buna Sayın Recep Tayyip Erdoğan birçok insanları davet ederek, savcıları sürerek, telefon dinlemeleriyle konuları başka yere çekmeye çalışıyor.

“DÜN AKŞAM BİR OLAY PATLADI…”

Ama gördük ki dün akşam bir olay patladı, Türkiye’nin gündemini oluşturuyor. Çok büyük bir rüşvete baba oğul karıştıkları görülüyor. Demek ki içine doğmuş bir telaşla oğlu Bilal’i arıyor.
Kardeşler var, oğullar var, akrabalar var.

“DOĞRUYSA BİR SANİYE BİLE KALMAMAN LAZIM”

Böyle bir durumda Türkiye’de yolsuzluğun başının Başbakan olduğunun işareti var.
Başbakan komplo diyor. Yalansa komploysa bunu halkımıza açıklasın.
Ama konuştuklarınız doğruysa bir saniye bile başbakanlık görevinde kalmaman lazım.
Yargı harekete geçmeli. Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sandalyede oturmamalıdır, bu kadar belge ortadaysa, bütün konuşmalar her yönüyle nüfus ettiyse savcı oturamaz bu neyin nesidir demeli? Bir soruşturma başlatalım demeli?"

Devlet Bahçeli, Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde halka hitap etti. Hükümetin bulaştığı yolsuzluk iddialarına değinen Bahçeli, Halk Bankası Genel Müdürü'nün evinde ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolar bulunduğunu, 4 bakanın çocuğunun evinde 7 kasa, para sayma makineleri ele geçirildiğini hatırlattı.

"630 MİLYON DOLARI KOYARSANIZ HAVUZ KOYUN YÖNÜNDEN YAPILMIŞ DÖŞEK GİBİ OLUR"

Toplam 630 milyon dolar toplandığını hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan diyor ki, 'bunlar istikrarlı işadamları, bunlar bu havuza girseler ıslanmazlar' diyor. Sayın Başbakan bu havuzu 630 milyon dolarla doldurduktan sonra o adamlar niye ıslansın. Koyun yününden yapılmış döşek gibi olur orası. O paraların üstünde herkes yatar, neresinde ıslanacaksınız. Bunların ıslanacağı bir yer var, bunların alayını yargı önüne götüreceksin. Mahkemeler ne kadar sürüyorsa sürsün, ya aklanacaklar, ya da gerekli cezayı çekecekler. Emeklinin, yoksulun parasını yiyemez bunlar."

"YARGITAY BAŞSAVCISI, GAZETELERDE OKUDUĞUNU SUÇ DUYURUSU KABUL ET"

Dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında telefon görüşmelerinin internete düştüğünü belirten Bahçeli, "Başbakan 'bunlar montajdır' diyor. Eee, bunu senin demenle millet buna inanmaz. Sesler birbirine benziyor. O zaman bunun ispatı lazım. Onun için Başbakan bir talimat vereceksin, 'bu sesler bana mı ait, oğlum Bilal'e mi ait, bu paralar bizim evlerde mi saklanıyor, yoksa ne oluyor. Gelin bütün savcılar, bunu hesabını sorun' diyecek. Eğer 70 günden beri bunların üstünü örterek, hala bu bana kurulan tuzaktır, komplodur, montajdır diye milleti aldatma. Pazaryeri'nden sesleniyorum, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı koltuğunda oturma. Bu konuşulanları, üç beş tane savcıların değişikliği ile 8 bine varan polis kardeşimizin tayini ile bunlar olmaz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'sın, gazetede okuduğunu suç duyurusu kabul edeceksin, tweetlerdekilerle dava açacaksın, hepsini sorgulayacaksın, belki aklanacaklar, belki de ceza alacaklar." diye konuştu.

"1 MİLYAR DOLAR 25 METREKARELİK BİR EVİ DOLDURUYOR"

Bahçeli, şunları kaydetti: "Bunlar böyle, televizyonlar 'sen hırsızdın değildin, sen paralel devlettin, değildin' diyerek ortalığı karıştırmanın, paraları evden eve taşımanın bir manası yok. Şimdi Türkiye'de en son 2.2 katrilyondan bahsediliyor. Bu 1 milyar dolar demektir. Bu parayı 25 metrekarelik bir evin içine koysanız ağzına kadar dolduruyor, dolar olarak. Böyle bir şeyi, bir gecede hava kararsın da dağıtın, sağa sola verin, şuna götürün, kardeşindeki al ona ver, bunlarla olmaz, bu memleket haramın üzerine kurulmadı."