BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a çok sert sözler

MHP lideri İzmir'de Erdoğan'ı yerden yere vurdu. İşte Bahçeli'nin iktidara yönelik o çok sert sözleri;

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmir'de Erdoğan'a yüklendi. 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası gözaltına alınan polislere bir kez daha sahip çıkan Bahçeli, "hırsızların peşine düşenleri hain olarak damgalayanların" cumhurbaşkanı olamayacağını söyledi. Bir kez daha Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkamayacağını iddia eden Bahçeli, "Erdoğan hakikaten de ruh sağlığını acilen gözden geçirmelidir" diye konuştu.
 
Bahçeli'nin partililerle bayramlaşmak için geldiği Halkapınar Spor Salonu'nda, platformun arkasında 'Bayrağımız bir bayramımız bir' yazıldı. Toplantı saati 13.00 olarak bildirilmesine rağmen Bahçeli salona 14.30'da girdi. Salondaki koltukların bir bölümü boş kalınca parti yöneticileri buralara büyük pankartlar serdi. 
 
"ADAY ERDOĞAN"
 
Bahçeli, 'Aday Erdoğan' diyerek seslendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenirken, şöyle dedi:

"İsrail Gazze'yi yakarken bu adam sadece konuşmuştur. Mısır'da darbe yapılırken bu adam sadece gürültü çıkarmıştır. İki pilotumuz şehit edilirken, Mavi Marmara'da 10 vatandaşımız katledilirken, Reyhanlı'da 53 vatandaşımız bombalı saldırıya kurban giderken bu adam sadece ipe un sermekle meşgul olmuştur. Bu adam ki, Caber'deki Süleyman Şah türbesi tehdit edilirken sesini çıkaramamış, hatta Türkiye'ye dışarından füze attırıp Suriye'yle savaşa sokmayı bile planlamıştır. Türkiye'nin tarihsel gücü aday Erdoğan tarafından eritilmiştir. Türkiye'nin saygınlığı aday Erdoğan tarafından heba edilmiştir. Türkiye'nin milli ve kültürel birikimi aday Erdoğan'ın hışmına uğramıştır. Aday Erdoğan tüm komşularla sıfırı tüketmiş, tüm komşularla aramızı açmıştır.
 
Aday Erdoğan İsrail'i sahnede terör devleti diye suçlarken; perde gerisinde boynundaki Yahudi Cesaret Madalyasını parlatmış, aldığı yüzbinlerce dolarlık ödülü saymıştır. Bir yandan İsrail'i en ağır şekilde eleştiren Erdoğan, diğer yanda jet yakıtı ihraç ederek bu ülkenin ölüm saçan uçaklarını havalandırmıştır. Erdoğan konuştukça batmış, meydanlara çıktıkça bitmiş, maskesi düşmüştür. Bize 'İsrail dalkavuğu' demek için bir insanın Calut'un soyundan gelmesi, Firavun'un izinden yürümesi yeterlidir
 
"GAZZE'YE İLTİCA ETMELİDİR"

Erdoğan hakikaten de ruh sağlığını acilen gözden geçirmelidir. İsrail'in işini kolaylaştıran, Siyonizme bekçilik yapan, büyük İsrail hedefine hizmet eden, füze savunma sistemiyle İsrail'e koruma kalkanı inşa eden kendisi değilmiş gibi konuşmaktadır. Yani yavuz hırsız ev sahibini bastırma teşebbüsündedir.
 
Erdoğan geceler boyunca tek endişesinin Filistin olduğunu söylemektedir. Hal böyleyse Erdoğan'ın elini tutan yoktur. Önünde engel de bulunmamaktadır. Çoluğunu çocuğunu, villadaki ganimetleri gemilerinden birisine yükleyip, İsrail'in izin ve icazetiyle hemen Gazze'ye iltica etmelidir. Madem tek endişesi, tek derdi Filistin'dir, o halde aday Erdoğan derhal Türkiye'yi terk etmeli, Hamas'a katılmalıdır. Dikkatinizi çekerim ki, bizim Erdoğan'dan en bariz farkımız burada ortaya çıkmaktadır. Biz de Filistin'e üzülür, sıkılır ve yanarız; fakat geceler boyunca Türkiye'yi, Türkmenleri ve Türk milletini düşünür, bunlarla ilgili kaygı taşırız. Aday Erdoğan Gazze'yi milli mesele gördüğünü açıklamaktadır. Sanki Türkiye'nin milli meselelerini benimsemiş ve savunmuş gibi; sırayı Gazze almıştır.
 
"MUSTAFA KEMAL'E AYYAŞ DİYEN, TC'YE KAST EDEN"
 
Erdoğan'a sesleniyorum, sen millilikten ne anlarsın? Senin sözde milliliğin sandık görülünce meydana çıkar. Aday Erdoğan bil ki, sen milli olamazsın, sen milli kalamazsın. Bir insanın milli olması için vatana, bayrağa ve millete şaşı bakmaması lazımdır. Bir insanın milli olması için gayri milli unsurlara eğilip diz çökmemesi şarttır. Kozmopolit perişanlıktan millik çıkmaz, kaos tüccarına, Türk düşmanına, kimlik hasmına, Mustafa Kemal'e ayyaş diyen, TC'ye kast eden, Türklüğü etnik seviyeye indirmeye yeltenen bir şahsiyete milli değil; militanlaşmış milliyetsiz denir.
 
"BUNLARI BİLMEYEN ADAMDAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ"
 
İhsanoğlu cepheleşmeye karşı birlikte yaşamın, yasaklara karşı özgür tavrın, baskıya karşı demokrasinin, yozlaşmaya karşı milli kültürün, yolsuzluğa karşı dürüstlüğün, yandaşlığa karşı milletin ortak vicdanıdır. Adayımız geniş ve samimi nitelikli söz ve ağız birliğinin sapasağlam kararıdır. Mustafa Kemal'in Çankaya'sı kurtuluş mücadelemizin aziz hatırasıdır. Konak'ta çekilen ilk bayrağın, milli mücadele yolunda sıkılan ilk kurşunun, Samsun'da atılan ilk adımın, Amasya'dan yayımlanan ilk tamimin, Erzurum'da toplanan ilk ulusal kongrenin özü ve özetidir Çankaya. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kardeşliğimizin simgesidir. Milli ve üniter devlet yapımızın teminatıdır.
 
Cumhurbaşkanı dış dünyaya dönük yüzümüz, içimize dönük birlik sancağımızdır. Çankaya'nın duvarlarında hala Sakarya Zaferi'nin sevinçleri çınlamaktadır. Büyük Taarruz ve Dumlupınar'ın sımsıcak anıları Çankaya'dan buram buram tütmektedir. Türkiye'yi kuran ve kurtaran milliyetçilerin kutlu hatıra ve mirası Çankaya'nın ruhunda toplanmıştır. Bunları bilmeyen adamdan Cumhurbaşkanı olmaz." 
 
"ÇANKAYA YOKUŞUNU ÇIKAMAYACAK"
 
Adaletin boğazına çöküp rüşvetçileri, hırsızları, haram kervanına hevesle katılanları kollayandan, ayakkabı kutularına, yatak odalarına milyon dolarları saklayan ahlaksızları serbest bırakandan, Allah için haykırınız, cumhurbaşkanı olur mu? Kara paracı ve altın kaçakçısı şarlatana hayırsever, kutucu bankacıya saf, havuzcu işadamlarına Türkiye'nin gururu, hırsızlığın peşine düşenleri de hain olarak damgalayandan, her şey olur da bir tek cumhurbaşkanı olmayacaktır. Aday Erdoğan sırtında 17-25'in kamburuyla Çankaya yokuşunu çıkamayacak, 10 Ağustos'ta nefes yetmezliğinden kaybetmeye mahkum olacaktır.

Erdoğan 17-25 Aralık'ın hesabını er yada geç verecektir. Bugün değilse de çok yakın zaman içinde adaletin huzuruna kuzu kuzu çıkacaktır. Erdoğan'a göre en rahat yer cezaevidir. Hatta yüce kitabımız Kuran'ın sakince okunacağı yer olarak cezaevini göstermiş, demir parmaklıkları övmüştür. Madem böyledir, Erdoğan'a önerim şimdiden kendisine bir kitap çantası hazırlaması, çıkacağı uzun yolculuk için şimdiden hazırlanmasıdır.
 
"ERDOĞAN KAYBEDECEK"
 
PKK'nın adamı olan Erdoğan, Kandil robotu olduğunu unutmuş; batı emellerinin vitrin süsü, küresel cinayet planlarının kuyruğu seviyesine düştüğünü ihmal etmiştir. Erdoğan 10 Ağustos'ta kaybedecek, millet kazanacak, milli ruh silkinip doğrulacaktır. Hep birlikte sandığa gidelim, sandığa sahip çıkalım, oyumuzu mutlaka kullanalım, eşimize, dostumuza, yakınımıza oy kullandıralım. Tatil mevsiminde rehavete kapılmayalım. Ekmeğimize kan doğrayanların değil, ekmeğimizi büyütmeye aday olan Ekmel Bey'in önünü açalım. Ekmeğini kazanma derdinde olan kardeşlerim, davetim sizleredir. Vatan, millet, bayrak diyen Türkiye sevdalısı ekmek bilen kardeşlerim, çağrım sizleredir. Ekmeleddin bey varken, Cumhurbaşkanlığı makamı 17-25 Erdoğan'a yakışmaz. Ekmeleddin Bey duruyorken, hain emeller Çankaya'ya çıkamaz.