BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.479,42
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Erdoğan'a bir destek daha

MHP lideri Bahçeli Erdoğan-Papandreu atışmasında Başbakan Erdoğan'ın yanıtlarını doğru ve cesaretli buldu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Papandreu ile yaşadığı Kıbrıs atışmasına muhalefetin tavrı birbirinden farklı oldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı Papandereu'ya gerekli yanıtları vermede "aciz davranmakla" suçlarken MHP lideri Bahçeli Başbakan'ın yanıtlarını doğru ve cesaretli buldu.

Daha önce Wikileaks belgeleri açıklandığında Erdoğan'a sürpriz bir destek veren Bahçeli bu kez de "Sayın Başbakan'ın Yunanistan Başbakanının yapmış olduğu değerlendirmeler karşısında Yunanistan politikalarına karşılık verdiği cevapları doğru buluyorum" açıklaması yaptı.

Bahçeli, Papandreu'nun, ''Türkiye işgali bırakmalı'' yorumuna da "Başbakan gerekli cesaretle cevabını vermiştir'' sözleriyle destek çıktı.

Bahçeli yargı ile yürütme arasındaki krizi de değinerek Başbakan Erdoğan ile Yargıtay Başkanı Gerçeker'e "biraraya gelin" çağrısı yaptı.

DİPLOMASİDE ŞAHSİ DOSTLUK OLMAZ

Bahçeli, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, Başbakan'ın Papandreu'ya verdiği yanıtları doğru bulduğunu belirterek şunları söyledi:

Erdoğan ne cevap vermişti?

Papandreu, Türkiye ziyaretinden bir gün önce Türk savaş uçaklarının bir Yunan adasının üstünden uçtuğunu belirterek, “Tehditlerle herhangi bir sorunu çözemezsiniz” dedi, Kıbrıs’ta Türkiye’yi “işgalcilikle” suçlamıştı. Erdoğan şu sözlere karşılık vermişti:

"Türkiye ve Kuzey Kıbrıs hep versin. Kusura bakma. Sorunu çözmek istiyorsan masaya geleceksin karşılıklı çözeceğiz. Biz kendimiz istediğimiz kadar herkes için özgürlük istiyoruz. Israrla altını çizerek, silahlara değil eğitime, mayınlara değil sağlığa, duvarlara değil otoyollara yatırım yapan bir dünya kurmak istiyoruz." Ayrıntılar için tıklayın

''Ancak, bir gerçeğin altını çizmek istiyorum. Şahsi dostluklarla milli menfaatler karşı karşıya geldiğinde her zaman milli menfaatler öne çıkmaktadır. O bakımdan, zamanla İstanbul'da bir araya gelerek sıcak ilişkiler görüntüleri vermenin, milli menfaatlerin çatıştığı alanda yerinin olmadığını, Sayın Başbakan'ın da görmesinde yarar olduğu kanaatindeyim.''

MHP lideri Bahçeli, Papandreu'nun, ''Türkiye işgali bırakmalı'' yönündeki yorumlarının sorulması üzerine, ''Bu tamamen yanlış, sakat ve maksatlı bir ifadedir. Kıbrıs konusu üzerinde Yunan tezinin bir ifadesidir. Onun içi Sayın Başbakan gerekli cesaretle cevabını vermiştir'' diye konuştu.

Bahçeli, ''Son tahliyelerle birlikte hükümet ile Yargıtay arasında ciddi bir söz düellosu var. Gittikçe de dozu artıyor. Bu noktada sizin bir öneriniz var mı'' sorusuna da şu karşılığı verdi:

ERDOĞAN'LA GERÇEKER'E BULUŞMA ÇAĞRISI

''Türkiye'de yeni bir çatışma alanı, yargı ve yürütme arasında baş göstermiştir. Şimdi onun derinleştiğini görüyoruz. Bu çatışmayı aşırı derecede gündemde bulundurarak derinleşmeyi hızlandıracak yerde yargı reformu üzerinde düşünceleri alma gayretlerini ortaya koysalar ülkemiz için çok daha hayırlı olur düşüncesindeyim. Anlaşılıyor ki, yargının adaletin yerine getirilmesinde imkan, hız ve şartları, birikmiş dosyaların karşılığını verememektedir. Hükümet tartışma yerine bu sorunu nasıl çözeceğini ortaya koymalı. Yargıtay Başkanı ile Sayın Başbakan bir araya gelerek konuyu değerlendirip yargının ihtiyaç duyduğu talepleri karşılamanın bir yolunu bulmalıdır.''

Devlet Bahçeli, tutukluluk sürelerini doldurmaları nedeniyle Hizbullah sanıklarının tahliyesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de ''Başından beri bir yanlışlığın devamıdır bu. Özellikle MHP olarak referandum sürecinde ortaya koymuş olduğumuz gizli gündemler sürecinin bir bölümü olsa gerektir diye düşünüyorum'' dedi.

MUHTEŞEM YÜZYIL'I İZLEMEDİM

MHP Genel Başkanı Bahçeli, tartışma yaratan ''Muhteşem Yüzyıl'' adlı televizyon dizisiyle ilgili olarak, ''İzlediğimi nereden biliyorsunuz? İzlemedim. Tepkileri basından yavaş yavaş öğrenmeye başlıyoruz. İlk serisinde, bir tepkinin ne kadar doğru olduğunu anlamak oldukça zordur'' dedi.