BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den dikkat çeken çıkış: Başkanlık sistemi tartışmaya açılabilir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 3 büyük ilin kaybedilmesi durumunda kamuoyunda başkanlık olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tartışmaya açılabileceğini söyledi.

Abone ol

Yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağının tartışıldığı bugünlerde MHP Lideri Bahçeli'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bahçeli yerel seçimde büyükşehirlerin kaybedilmesi halinde Başkanlık sisteminin tartışmaya açılabileceği uyarısında bulundu.

Bahçeli, önceki akşam MHP Başkanlık Divanı'nda yerel seçimde ittifak ve af konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Af konusunda geri adım atmayacaklarını söyleyen Bahçeli, yerel seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin ise "Ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK'nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bomba af çıkışı! MHP ile ittifak var mı?

Metropoll anketindeki İYİ Parti detayı! Erdoğan'a destek verenler içinde...