BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den damat tahliyesine tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter hesabından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Lideri Bahçeli, bugün tahliye edilen Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter için, "Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, FETÖ üyeliği suçundan tutuklandıktan 5 gün sonra bugün tahliye edilen eski TBMM Başkanı ve  Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter hakkında, "Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım? Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı tamamlanarak yaz tatiline geçildi. Evlatlarımızı karne heyecanı sardı. Kimisi sevindi, kimisi üzüldü. Karne görünüşte bir kâğıt parçası olsa da; bir dönemin özeti, gösterilen çabaların semeresi, çalışma ve mücadelenin sonucudur. Karne aynadır. Aynaya baktığınız zaman kendinizi bazen iyi ve diri; bazen de yorgun ve yılmış görebilirsiniz. Bu insani bir haldir ve de son derece normaldir.

"DAVASI OLMAYAN BİR NESLİN VARLIĞI TESADÜFİDİR"

Karne parlak veya sönük görülebilir. Notlar düşük ya da yüksek de olabilir. Ama önemli olan azim, başarma iradesi, en iyiyi arama gayretidir. Mukaddesi olmayan, davası olmayan, bir fikir ve ülkü uğruna fedakârlık yapmanın zirvesine talip olmayan bir neslin varlığı tesadüfidir.

"KARNEYE DEĞİL KARAKTERE BAKALIM"

Cemil  Meriç; irfan insanoğlunun has bahçesidir, der. İrfan karnede değil akıl, inanç, vicdanda çıkarılmayı bekleyen maden gibi saklıdır. Karneye değil karaktere bakalım. Nota değil niyete, kemiyete değil keyfiyete dikkat edelim. Kırık düzelir, az çoğalır, yüksek de düşebilir.

"ADALETTEN KURTULMAK İÇİN İLLE DE MEVKİ SAHİBİ BİRİNİN DAMADI MI OLMAK LAZIM?"

Mecazi anlamda da olsa karne sadece okullarda verilmiyor. Hayatın her alanı, her tarafı aslında bir imtihan ve mücadele sahasından ibaret. Mesela adalet karnemize bakalım; adeta damatların kalemiyle kapkara kesilmiş durumda. Kayırma, arkalama, hatır almış başını yürümüş halde. Adaletten kurtulmak için ille de meşhur ve mevki sahibi birisinin damadı, yakını, akrabası, onu bunu mu olmak lazım? Madem bir kişi suçsuz, niye tutuklanır? Hadi tutuklandı, niye bırakılır? Sanıyorum kripto eller devrede, kaos emelleri siyasi çemberdedir."

Bülent Arınç'tan damadının tahliyesi için ilk açıklama