BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Cizre'deki teröre tepki!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, twitter'dan açıklama yaptı. Terör örgütü PKK'nın Cizre'de düzenlediği ve 11 polisin şehit olduğu saldırıya tepki gösteren Bahçeli, Türk asırlarının eserlerinin bombalarla silinemeyeceğini söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cizre'deki terör saldırısının Türk milletinin tamamını hedef aldığını söyledi. Türk asırlarının eserleri bombayla silinemeyeceğini belirten Bahçeli, Anadolu topraklarının Türk toprağı olduğunu ve kimsenin bu gerçeği değiştiremeyeceğini kaydetti.

Devlet Bahçeli, twitter'dan açıklama yaptı. Ağustos ayının Türkler'in zaferiyle taçlandığını, kalpgahı haline geldiğini söyleyen Bahçeli şunları söyledi:

"26 Ağustos 1071’de Anadolu’yu yurt tuttuk. Böylelikle üzerinde yaşadığımız toprakları cesaretle ve hak ederek fethettik ve vatan dedik.

Yine bu ay içinde kazandığımız Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç zaferleriyle tarihe istikamet çizdik, insanlığın yatağını değiştirdik.

26 Ağustos 1922’de ise büyük bir taarruza kalkarak vatanı işgalcilerden temizledik, esaretimizi planlayanları inancımızla sildik süpürdük.

Türk milleti muzafferdir. Türkiye, Türk zaferlerinin ilelebet payidar kalacak mükâfatıdır. Şükür, fetih ve taarruz ruhu hala canlıdır.

Ne var ki, Malazgirt’te yenildiklerini zannettiklerimiz hala silah başındadır. Denize döküldüklerini düşündüklerimiz cinayet nöbetindedir.

Bizans’ın kanlı mirasçıları, yedi düvelin zamane ve zalim uşakları her fırsatta saldırmakta, Türk milletinden intikam alma yarışındadır.

Bugün Cizre’de vatan ve millet düşmanları 11 polisimizi şehit ettiler. 3’ü sivil, 75’i polis olmak üzere 78 kardeşimizi yaraladılar.

Bu menfur ve hayâsız suikast Türk milletinin tamamını hedef almıştır. Akan kan hepimizindir, acı ve hüzün hepimizin ocağındadır.

Bilmiyorlar ki, Sultan Alparslan’ın ahfadı teslim olmaz; anlamıyorlar ki, ecdadın emanetleri, Türk asırlarının eserleri bombayla silinemez.

İmanla yapılan ihanetle asla yıkılamaz.

Bu topraklar Türk vatanıdır. Hiçbir güç ve emel bu gerçeği değiştiremeyecektir. Güvence Mehmetlerden Fatih çıkaran muazzam iradedir.

En başta Cizre’de şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.  Ailelerine, milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Yaralı kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Ve de muhterem ecdadımızı şükran, minnet ve rahmetle yad ediyorum.

Bin yıldır üzerine bastığımız vatan topraklarına leke sürdürmeyeceğiz, bir olacağız, kardeş olacağız, milli varlığı sonuna kadar koruyacağız."