BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,83
ALTIN 2.488,87
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den cemaat operasyonuna sert tepki

Gülen cemaatine yapılan 2. dalga operasyona değinen MHP lideri Bahçeli, AK Partililere de benzer operasyorların yapılacabileceğini söyledi.

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli, Karabük'te yaptığı konuşmasında cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı topa tuttu. Erdoğan'ın "Ben Bakanlar Kurulu'nu ayda en az bir defa toplarım" sözleri için ise, "Yani anayasaya aykırı bir cumhurbaşkanlığı yapacağını söylüyor. Anayasaya aykırı bir suç işlediğin gün zaten yüce divanlıksın" diyerek tepki gösterdi.

Gülen cemaatine yapılan operasyonlara da değinen Devlet Bahçeli, AK Parti'ye de bu tür şafak operasyonları yapılabileceğini belirterek, "Bir gün de Adalet ve Kalkınma Partilileri kapma yarışına dönüşürse ne olacak? Herkes kendisine 'Kimse dokunamayacak' diye mi düşünüyor?" diye sordu.

ERDOĞAN DEVLETE ZARAR VERİYOR 

"Aday Erdoğan Bey, bu konuda tarihi bir hataya düşmüştür" diyen Bahçeli, "Millet iradesiyle yapılacak olan bir seçimi meşruiyetini tartışılabilir bir halde tutarak Türkiye'ye sadece ve sadece 'cumhurbaşkanı olacağım' demek suretiyle bir inatla girdiği yarışta farkında olmadan milletimize, devletimize, demokrasimize zarar verir bir konuma gelmiştir" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

AK PARTİ'YE DE OPERASYON OLUR 

"Bugün için devletin imkanlarıyla bunu kullanmış olabilirsiniz ama öyle bir gün gelir ki, bugün her sabah 6.30'da başlayan adam kapma, bir gün de Adalet ve Kalkınma Partilileri kapma yarışına dönüşürse ne olacak? Herkes kendisine 'kimse dokunamayacak' diye mi düşünüyor?

BU DALGA HEP BİZİM SAHİLE Mİ VURACAK?

İşte silahlı kuvvetleri kaptılar, arkasından emniyeti kaptılar, 'kumpas', 'montaj' dediler. Şimdi de "dalga dalga geliyor' diyorlar. Bu dalga hep bizim sahile mi vuracak? Bir de döner AKP'ye vurursa ne olacak? O zaman buralarda yaşayan, hiçbir emek, ter dökmeyen ama sizleri istismar ederek siyaset yapanlar gün gelir bu dalgaların içerisinde bir kapılırsa ne olacak acaba? Bir gün yanınıza nasıl gelecek? Bunları hep iyi düşünmek lazım. Güçlü olduğunuz zamanlar daha mütevazı olacaksınız, daha adil olacaksınız, daha kimsesizlerin, yoksulların yanında olacaksınız. Ben 'her şeyi bilirim, her şeyi yaparım' diyerek iftiralarla yalanlarla bu iş yürümez."

SONUÇLARINA KATLANIRSIN 

Başbakan'ın dün akşam bir televizyon kanalında konuştuğunu anlatan Bahçeli, "Diyor ki, 'Ben Bakanlar Kurulu'nu ayda en az bir defa toplarım. Ya oraya giderim ya yanıma alırım. Konuşuruz görevlerimizi belirleriz, çalışırız'. Yani anayasaya aykırı bir cumhurbaşkanlığı yapacağını söylüyor. Anayasaya aykırı bir suç işlediğin gün zaten yüce divanlıksın. Sana kimse cumhurbaşkanlığı yaptırmaz ama 'illa yapacağım' diyorsan bunu da 'ben kendim yapacağım' diyorsan bunun sonuçlarına da katlanacağını söylemen lazım" şeklinde konuştu.

SANKİ CUMHURBAŞKANI OLMUŞ BEYEFENDİ

"Ama 'ben bugünkü Anayasal rejim içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimini yapılmasını arzu ediyorum. Burada da aday oluyorum. Başbakanlık görevimi de bırakıyorum. Diğer aday kardeşlerimle de eşit ve adil olarak yarışıyorum. Cumhurbaşkanı olursam Anayasa çerçevesinde çalışacağım. Anayasadaki yemine sadık kalacağım ve Türkiye'de herkesi adil kucaklayacak, adil, tarafsız herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım' diye söylemesi gerekirken tutturduğu, pazarlıklı konuşturduğu bir gazeteci, televizyon yöneticisi karşısında ayak ayak üstüne atıyor, sanki ayın 10'unda adaylığı kesinleşmiş cumhurbaşkanı olmuş beyefendi. Ondan sonrada ne yapacağını anlatıyor. Bu, siyasi yönden yanlıştır. demokratik kültürümüze aykırıdır."