BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  SEÇİM

Bahçeli'den 'çatı aday'a ilginç yorum

MHP lideri Devlet Bahçeli, çatı aday konsunda yapılan 'Siyaset yapmayı bilmiyor' eleştirilerine yanıt verdi.

Abone ol

MHP lideri Bahçeli, CHP ile gösterdikleri çatı aday İhsanoğlu’nun siyaset dışından gelmesi hakkında "Kendisi de siyaseti öğrenecek" yorumunu yaptı. Milliyet gazetesi Ankara Temsiycisi Serpil Çevikcan'a konuşan Bahçeli, çatı aday konusunda merak edilen sorulara yanıt verdi.

TBMM'YE GELENLER DE SİYASET BİLMİYORDU

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı’nı ilk kez halk seçecekken, İhsanoğlu’nun aktif siyasetin dışından gelmesi bir dezavantaj oluşturmaz mı?” diye sorusuna şöyle yanıt verdi: “Burada, milletvekilliği seçimlerinden sonra TBMM’ye gelenlerde daha evvelden bir siyasi kimlik var mıydı? Yoktu. Demek ki kendisi de siyaseti öğrenecek.”

SAADET PARTİSİ VE BBP DESTEK VERECEK Mİ?

MHP lideri, CHP ile birlikte nasıl bir kampanya yürütüleceği konusunun henüz tam olarak netleşmediğini, önümüzdeki günlerde şekilleneceğini söyledi. MHP ve CHP cephesinden, İhsanoğlu’nun sadece iki partinin değil, istişare edilen kesimlerin tümünün ortak adayı olduğu yolunda vurgu yapılıyor. Bahçeli, “Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile de konuştunuz mu?” sorusuna, “Onlarla görüşüyoruz zaten” yanıtını verdi. MHP lideri, “İhsanoğlu ismine destek verdiler mi?” sorumuzu ise, “Onlar ‘yetkili organlarımızda görüşülecek, ondan sonra düşüncelerimizi açıklayacağız’ diyorlar” diye yanıtladı.

CHP'DEKİ TEPKİLERE BAHÇELİ NE DİYOR?

Bahçeli, “Ortak aday gösterdiğiniz CHP içinde Ekmeleddin İhsanoğlu ismine itirazlar var. Bu çalkantı süreci sıkıntıya sokar mı?” sorusu üzerine, “Bilemiyorum. Tabii biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç meselesiyle ilgilenmiyoruz. İnşallah Ekmeleddin Bey’le hayırlı sonuçlar olacak, öyle inanıyorum” dedi.
İhsanoğlu ile ipi göğüslemek için her türlü gayreti göstereceklerini kaydeden Bahçeli, “Üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Bu seçim ilk defa uygulamada olduğu için burada yeni yeni deneyimler de kazanacağız. Ama sonuç almak için her türlü gayreti göstereceğiz” ifadelerini kullandı.