BIST 9.457
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,58
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den bomba itiraf! Gülen için bana geldiler...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli FETÖ'nün 2009 yılındaki kaset kumpasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli Gazi Üniversitesi Rektörüyle aralarında geçen konuşmaları ve Gülen'e gönderdiği o mesajı anlattı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile gündemdeki konuları değerlendirdi.

Bahçeli net bir şekilde hükümete olan desteğini vurgularken yaşanan terör olayları için "FETÖ'nün kafasını ezince bu kez diğer terör örgütleri devreye girmiştir.Tehlike devasadır." ifadelerini kullandı. Bahçeli, kaset kumpası iddialarının sorulması üzerine Bahçeli şu yanıtı verdi.

"GÜLEN İÇİN BANA GELDİLER..."

Uzun zamandan bu yana basında farklı farklı şekilde yorumlanan olayı siz tekrar söylediniz. 2009 yılının Haziran ayında Gazi Üniversitesi'nin Sayın Rektörü her yıl olduğu gibi ziyarete gelmek istemişler, ziyaretten sonra da biz kendilerine randevu vermişizdir. Sayın Rektör gelişi sırasında bir zatla gelmiştir.

BEN KENDİLERİNİ DİNLEDİM

Tıp fakültesi mensubu olarak takdim etmiştir. Bir davetiyeyi bu vesile ile takdim etmişlerdir. Sayın Şerif Ali Tekalan adının olduğunu öğrendiğim üyesi bazı görüşlerini ifade etmiştir. Ben kendilerini sonuna kadar dinledim. Geçmişte partimizin kurucu başkanı Sayın Alparslan Türkeş, Gülen denilen şahısla zaman zaman görüştüğünü söylemişlerdir. Ben kendilerini dinledim.

BEN ONLARI UYARDIM

Bazı davranışlarınız kabul görmüştür fakat bazıları olmamıştır. Bu böyle devam eder, toplumumuzun bütün değerlerini tahrip ederseniz bir gün ülkücü hareket ile karşı karşıya kalırsınız demiştim.

'BU SÖZLERİ GÜLEN'E İLETİN' DEDİM

Onlar da bu sözlerini Gülen'e iletelim mi dediler. Ben de nereye iletiyorsanız iletin dedim.

MHP'DE FİTNE YAYILDI

Bundan 1.5-2 ay sonra MHP'de bir fitne yayılmıştır, bazı kişiler haraç olarak kullanılmıştır. Bugün değişim şeklinde söylenen laflar 2009 yılının Ekim ayından beri söylenen laflardır.

MHP'DE VARSA İLİŞKİSİNİ KESERİZ

Şu an için FETÖ denen örgütleme 7 ayakta genişlemiştir. Bunların içinde TSK'dan tutun eğitim alanında da vardır. Siyaset ayağınında da var olduğu söyleniyor. Eğer varsa, bugün FETÖ ile mücadele edenler siyaset alanını da gözden geçirmelidir. Eğer bu varsa, MHP ile ilişkisini keseriz.

Bu ülkenin başsavcıları var. Bu tür bir müdahalenin ikinci defa olacağını söyleyen insanlara başvurup, gerekli tedbirleri almaları konusunda hükümete destek vermeleri lazımdır.