BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.504,80
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli'den Berkin Elvan için çağrısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için, twitterdan sağduyu çağrısı yaptı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada dün hayatını kaybeden Berkin Elvan için duyduğu üzüntüyü dile getirerek, sağduyu çağrısında bulundu. Bahçeli, "Merhum Berkin'i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli" dedi. 

"KAOS DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAYIN"

Berkin Elvan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getiren Bahçeli, "Üzüldüğüm bir başka önemli konu ise, henüz çocuk yaşta hayata gözlerini yuman Berkin Elvan'dır. Okmeydanı'nda başına isabet eden gaz fişeğinden dolayı ağır yaralanan bu evladımız tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Gencecik bedeni altına girdiği yüke dayanamadı. Berkin'in umutları vardı, hayalleri vardı, hedefleri vardı, daha görecek nice güzel günleri vardı, taptaze sevgiler ve sevenleri onunlaydı. Daha yaşayacakları, yaşatacakları, tanışacakları, umutları onu bekliyordu. Hayatının baharında adeta bir yıldız gibi aramızdan kayıp gitti. 15 yaşında kaybettiğimiz evladımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine sabır ve başsağlığı temenni ediyorum. Berkin hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, herkesin ortak acısıdır. Ve diyorum ki, merhum Berkin'i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli, kaos değirmenine su taşımamalıdır" dedi.

"KUTUPLAŞMANIN BOYUTU KAYGI VERİYOR"

Sakin ve sağduyulu hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli şu ifadelere yer verdi: "Son derece gergin, gelgitli ve gerilim yüklü bir dönemden geçiyoruz. Belirsizliğin dalga boyu her geçen gün yükseliyor, anlaşmazlıkların çapı gittikçe genişliyor, kutuplaşmanın boyutu ise kaygı veriyor. Şiddet kol geziyor, husumet kontrolsüz şekilde güçleniyor, öfke seli önüne ne gelirse alıp götürüyor. Adliye binalarında kadınlar katlediliyor, sokak araları suçlulara teslim ediliyor, intikam duyguları huzurumuzu gölgeliyor. Maalesef ki ülkemiz koyu bir karanlığın içinde kıvranıyor, insanımız korku kapanında çırpınıyor, çare arıyor, çıkış istiyor. Türkiye içe kapanıyor, sevgiye, kardeşliğe ve hoşgörüye dayalı ilişkileri bozguncuların, fesat ve fitne yuvalarının tuzakları zedeliyor. Kalbi kirliler, yüreği kaskatı kesilenler, kavga ve küslükten çıkar sağlayanlar sevinç naraları atıyorlar. Çünkü zaman şimdilik onların lehine işliyor, gelişmeler onlara yarıyor. Sokakları karıştırmaya çalışanlar, toplumsal cepheleşmeyi etnik bir kalıba dökmek için nifak mesaisine kalanlar ateşle oynuyorlar.

"MUTLAKA SAĞDUYULU HAREKET ETMELİYİZ"

Bu aziz vatanın hiçbir ferdi, düşüncesi, yöresi ve anasının dili ne olursa olsun hiçbir kardeşimiz israf ve heba edilemeyecek bir değerdedir. Birliğimizin ve dirliğimizin içine sızmış zalimler, onların destekçileri, Türkiye'yi Ortadoğu'ya dönüştürmek için her oyunu sahneliyorlar. Mutlaka sakin olmalıyız, mutlaka sağduyulu hareket etmeliyiz ve mutlaka provokatörlere dikkat kesilmeliyiz. Hassasiyetlerimizi kaşıyarak, duygularımızı tahrik ederek, sanal tehditler yaratarak bizi birbirimize düşürmeye niyetlenenlere dur demeliyiz. Unutmayın ki bugün yapılan en ufak bir hata yarınlarda karşımıza korkunç bir manzara çıkarabilecektir. Kasten varlığımızı köstekleyenlere, ölçüsüzlüğün ve vicdan savurganlığının faili olanlara ne vatanımızı ne de milletimizi bırakmayız."

İşte Devlet Bahçeli'nin twitterdan yayınladığı Berkin Elvan mesajları:

screen-shot-1435-05-11-at-10.37.05-am.png