BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den BDP'yle ortaokul hesabı!

MHP lideri Bahçeli, Demirtaş'ın 400 kilometrelik PKK hattıyla ilgili ilginç bir öneride bulundu.

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koray Aydın'ın genel başkanlık adaylığını, demokratik hak olarak nitelendirdi. BDP'li Demirtaş'ın, eğitimine ortaokuldan yeniden başlamasını tavsiye eden Bahçeli, Erdoğan'ın açıkladığı kamuoyu araştırmalarının aksine seçimlerde daha yüksek oy alacaklarını söyledi.
 
Devlet Bahçeli, Kağıthane'deki MHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve parti yöneticileri tarafından bina girişinde karşılanan Bahçeli, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Türkiye'nin 400 kilometrelik sınırının PKK tarafından kontrol edildiği yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine Bahçeli, Demirtaş'a ilginç bir gönderme yaptı. İşte Bahçeli'nin o ilginç sözleri;

"Bunların hepsini ortaokul birinci sınıfa almak lazım. Türkiye yüzölçümüne göre bir değerlendirme yapıp terörle mücadelede veya terör üzerindeki faaliyetlerinde sağlıklı bilgilerle hareket etmesinde yarar var. Bu cümleler muhatap alacağımız cümleler değildir." 

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI
 
BDP'li milletvekilleri ile PKK'lıların dağ buluşmasının, şehit yakınlarını ve milleti rahatsız ettiğini söyleyen Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılması için CHP ve AK Parti'nin işbirliği yapmaları halinde MHP'nin de her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacağını açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın bir TV kanalında açıkladığı kamuoyu açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Bahçeli, önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde ve milletvekilliği seçimlerinde herkesin tahminlerinin üstünde bir başarı ortaya koyacamlarını söyledi. 

4+4+4 uygulamaları ile ilgili tartışmaların 66 ay kapsamında çocukların okula gönderilmesine ilişin bir durum olduğunu dile getiren Bahçeli, hükümetin eleştirilere kulak vermesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Buraya eğitimde uzman olan arkadaşlarımız, kamuoyunda sivil toplum kuruluşları bu konudaki hassasiyetlerini sürekli vurgulamaktadır. Veliler bu konudaki hassasiyetlerini dile getirmektedir. Siyasi iktidara düşen bu insanların sesine de kulak verip daha sağlıklı bir eğitim sürecinin başlatılması olmalıdır." 

KORAY AYDIN'IN ADAYLIĞI

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın'ın genel başkanlığa adaylığını açıklamasıyla bir soruya cevap veren Bahçeli, ilk olarak partisinin 10. Büyük Kurultayı'nın 4 Kasım 2012 Pazar günü Ankara'da Yeni Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını hatırlattı. 
Bahçeli, il ve ilçe kongrelerindeki güzelliğin kurultayda da devam edeceğini söyleyerek, isteyen herkesin büyük kurultay için adaylığını koyabileceğini anlattı. 
 
Yerel seçimlerin öne alınmasıyla ilgili soruya ise Bahçeli, Ekim ayının başında TBMM açılır açılmaz konu partiler tarafından gündeme alınabileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Meclis'te temsil edilen partilerin grup başkanvekilleri bu konu üzerinde bir çalışma başlatırlarsa, ekim ayının ilk 15 gününe kadar seçimlerin 2013 yılı Ekim ayında yapılması yasalaştırılmış olur. Bu da Türkiye'yi rahatlatır. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine gölge düşürmez. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile belediye seçimlerinin karşılıklı istismarına son verir Türkiye daha istikrarlı ve sağlıklı bir ortamda olur düşüncesiyle hareket etmekteyiz."