BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den AKPM'ye zehir gibi sözler!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKPM kararına tepki gösterdi, hiçbir şartta kabul edilemeyeceğini söyledi. OHAL eleştirilerine de karşı çıkan Bahçeli, hükümetin bu noktada atacağı her adıma destek olacaklarını açıkladı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKPM'nin Türkiye kararını kabul etmediklerini açıkladı. Türkiye düşmanlığının iç politikada kullanıldığına işaret eden Bahçeli, AKPM'nin OHAL eleştirisini ise densizlik olarak niteledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin Türkiye hakkında aldığı kararla ilgili açıklama yaptı. AKPM Genel Kurulunda bugün yapılan “Türkiye’de Demokratik Kurumların İşleyişi” konulu oturum sonrası alınan Türkiye’nin siyasi denetim sürecine dahil edilmesine ilişkin Bahçeli, şöyle konuştu:

"Siyasi düşünce ve hesaplarla alınan bu karar haksızdır, temelsizdir ve yok hükmündedir. Hiçbir şart altında kabul edilemez olan bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Son dönemde yaşanan gelişmeler sonrası bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki; Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış, Avrupa medeniyetinin bir hastalığı olan ırkçılık yeniden ayağa kalkmış, Türkiye düşmanlığı, Avrupa’nın temsil ettiği değerler sistemini için için kemiren habis bir kanser uru haline gelmiştir.”

Bu tablonun Avrupa için utanç verici olduğuna dikkat çeken Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi hamisi rolüne soyunan, 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişimini görmezden gelip Türkiye’yi suçlayacak sudan bahaneler uyduran Avrupa’nın, Türkiye’ye insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dersi vermeye kalkması kara mizah örneği olarak tarihe geçecektir. PKK’ya kucak açan Avrupa’nın, Türkiye’nin terörle meşru yollardan mücadelesini hukuk dışı olmakla suçlaması eşi görüşmemiş bir pişkinlik ve riyakarlıktır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üstünü örtmek için seferber olan Avrupa’nın, OHAL uygulamaları nedeniyle Türkiye’yi eleştirmesi emsalsiz bir densizliktir."