BIST 9.676
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.504,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den Ak Parti'ye çağrı "Tamamen geri çekin"

MHP Grup Toplantısı'nda son dakika açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin gündeminde tepkilere neden olan cinsel istismar düzenlemesi vardı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, canlı yayında son dakika açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda kıyamet koparan cinsel istismar düzenlemesi Bahçeli'nin de gündemindeydi. Bahçeli, "Bu önergenin safında durmak, savunmak çocuklara kıymış sapıkları selamlamak demektir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çağrıda bulunuyorum bu önergeyi komisyona almakla yetinmeyip tümden geri çekin" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Hainden öğretmen olmaz, gerçek öğretmenden de hain çıkmaz. Sırf malum bir bankayla işlem yaptı diye bir öğretmene FETÖ'cü damgası vurmak yanlıştır.

"SİYASETTEKİ FETÖ'CÜLERE NEDEN DOKUNULMUYOR?"

Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere niye dokunulmuyor. Niye bunların üzerine gidilmiyor? Odacı çaycı çorbacı biliniyor da hatırlı ve yüksek mevkilerde bulunan veya bulunmuş FETÖ'cülere niye sıra gelmiyor? Bu gecikmenin sebebi nedir? Engelleyici bir blokaj mı vardır?

''SON 1 YIL İÇİNDE DOLARDAKİ FİYAT ARTIŞI YÜZDE 19'U BULMUŞTUR''

Irak ve Suriye'deki derin çatlaklar manevra alanımızı daraltmaktadır. Son günlerde döviz kurundaki anormal oynaklıkları milletimizin refah standardını düşürmektedir. Son 1 yıl içinde dolardaki fiyat artışı yüzde 19'u bulmuştur. Yalnızca Türkiye'nin değil başka ülkelerin de paraları değer kaybediyor diyemeyiz.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ

Döviz yükselirken Türk Lirası inmektedir. Fren tutmayan dolar artışı zam olarak vatandaşlarımızı kavrayacaktır. Enflasyon canavarının dizginlenememesi sıkıntı vericidir. Maaşlar erimekte kötümserlik veba gibi yayılmaktadır.

''KAPALI KAYNAYAN TENCERELERİN İÇİNDE HAYAL KIRIKLIKLARI VAR''

Kapalı kaynayan tencerelerin içinde hayal kırıklıkları vardır. Milletimiz ekonomik kayıp ve yıkımlardan rahatsızdır.

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

Ahlaki çürüme toplumu ayakta tutan değer ve dinamikleri manevi güvence ve emanetleri tepeden tırnağa tehdit etmektedir. Utanma duygusunun rafa kalkması sosyal dengeyi bozacaktır. Ahlak korunmalıdır. Günlerdir cinsel istismar konusunu tartışıyoruz. Bu önergenin safında durmak, savunmak çocuklara kıymış sapıkları selamlamak demektir. Bu önerge milletimizi ayağa kaldırmıştır. Bu önergeyi veren AKP'li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı?

"ÇOCUKTAN GELİN OLUR MU?"

Söz konusu önerge tevacüzcülere af vadetmektir. Çocuktan gelin olur mu? Cinsel istismar makhumlarından mağdur mu çıkar? Cinsel istismarın olduğu yerde mağdur kimdir? Şu anda cezaevinde yatan hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir? Adalet ve Kalkınma Partisi'ne çağrıda bulunuyorum bu önergeyi komisyona almakla yetinmeyip tümden geri çekin. Gelin daha fazla anlamsız ve boş tartışmalarla Türkiye'yi boğmayın.

AK PARTİ'NİN ANAYASA DEĞİŞİKLİK TASLAĞI

Bize sunulan taslak metin üzerinde yoğun bir mesai sarf ederek çalışmalarımızı tamamladık. Pek tabiidir ki değişiklik önerileri arasında onayladıklarımız olduğu kadar, itiraz edip üzerinde müzakere edilmesinin daha doğru olacağını düşündüğümüz konu başlıkları da vardır. Konuşa konuşa pürüzleri aşacağımızı, fiili tıkanıklığı mutlaka hukuki müdahaleyle açacağımızı düşünüyoruz. Kaldı ki Türkiye'nin ağırlaşan iç ve dış sorunlarını dikkate aldığımızda, çok fazla seçeneğimizin olmadığını da görüyoruz.'

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

CHP yöneticilerinin dedikoduya çakılmaları öncelikle kendileri için talihsizliktir. Bize yönelttikleri mesnetsiz iddialar sahiplerine aynen dönecektir.

Sayın Kılıçdaroğlu bizi tanımıyor. Bu doğaldır doğal olmayan konuşmanın erdemine inanmış bir hareketi kendi gibi görmek hayasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bilsin. Kavga gibi bir arayışımız yoktur. Eğer olursa kendileri bizim klasman ve ilgimizde zaten değildir. Sakal bıyığa denk olmayınca berber ne yapsın. Söz eylemi doğrulamayınca adam neylesin. CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyor. Kendilerini alkışlıyor Allah tamamına erdirsin diyoruz.

"HDP CHP'NİN İÇİNE KAÇMIŞTIR"

Biz CHP’nin Adana’ya gideceğini zannediyorduk baktık ki yolu şaşırmışlar Kartal’a çıkarma yapmışlar. Çok sayıda bölücü emelleri olan oluşumlarla CHP’yi sırt sırta görmek bir yol kazası değildir. HDP-PKK suç üstü basıldı. CHP, PKK’nın bagajı haline geldi. Bize göre bunu adı rezilliktir. CHP’liler, "vatanı böldürmeyeceğiz" sözünü ya birbirlerinin yüzüne söylesinler ya da cesaretleri varsa HDP’li kardeşlerine söylesinler. Anladığımız kadarıyla HDP CHP’nin içine kaçmıştır. CHP'deki PKK kalıntıları bünyeyi ele geçirmeye başlamışlardır. Atatürk yerinden kalkıp bunları görse ya yeniden yerine yatar ya da bunların alayını İzmir’e kadar kovalar.