BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bahçeli'den AK Parti'ye ağır sözler!

MHP lideri Bahçeli, Eskişehir'de konuştu iktidarın açılım kılıfıyla yıkılımı maskelediğini iddia etti.

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den AK Parti'ye ağır sözler! İktidarın ülkede 12 yıldır yanlış yolda olduğunu söyleyen Bahçeli, Davutoğlu'nun MHP'nin "paralel yapı" ile işbirliği yaptığı yönündeki iddialarına da cevap verdi. İktidarın, haşhaşi ilan ettikleriyle yıllarca paralel hareket ettiler, işbirliği yaptığını öne süren Bahçeli, iktidarın darbe dönemlerini aratmayan bir baskı rejiminin kurduğunu söyledi.

Bahçeli, partisi tarafından Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde, partililere seslendi. Seyit Battal Gazi'nin mirasına sahip çıkmak zorunda olduklarını, Şeyh Edebali'nin hatırasına leke sürdürmemek mecburiyetinde, Hoca Nasrettin'in düşündürürken güldüren mizahını karartmamak durumunda olduklarını söyleyen Bahçeli, Eskişehir'in bir görünen bir de görünmeyen yüzü olduğunu, görünmeyen yüzünde ekmeğin dilim dilim azaldığını kaydetti. 
 
"İKTİDAR YANLIŞTADIR"
 
Bahçeli, haksızlığın, hukuksuzluğun, usulsüzlüğün yaygınlaştığını öne sürerek, Eskişehir'in sürekli kan kaybettiğini iddia etti. İç Anadolu'nun parlayan kenti Eskişehir'in çelişkilere teslim edildiğini ileri süren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Emek veren sizsiniz, emeğinizi çalan onlardır. Aç gezen sizsiniz, aşıran, yürüten, götüren onlardır. 'Vatan' diyen sizsiniz, vatan satan, vatan topraklarını bırakıp kaçan onlardır. Onlar size eziyet etti. Onlar size hep zulmü reva gördü. Baskı size, saldırı size, hayat pahalılığı size, saltanat sürmek, israfa batmak, keyif çatmak onlardadır. Başbakan diyor ki, eski Türkiye partilerinden oluşan dört yanlış tek bir doğru olan AKP'yi hedef alıyormuş. Yani tek doğru AKP'ymiş. Bu sakat mantık Eskişehir'de tutar mı? Bu marazi hesap, Eskişehir'de kabul görür mü? Oysaki AKP baştan ayağa yanlıştır, yanlıştadır. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Yönetemeyen iktidar yanlıştadır. Teslimiyetçi yönetim yanlıştadır."

"12 YIL 6 AY 4 GÜNDÜR YANLIŞ YOLDADIR" 
 
Bölücülüğü meşrulaştırmış, yanlış yapmıştır. Açılım kılıfıyla yıkımı maskelemiş, yanlış yapmıştır. Helal bahanesiyle yolsuzluğu örtmüş, yanlış yapmıştır. Harama inançlarımızı alet etmiş, yanlış yapmıştır. Bitmeyen kalkınma masalları anlatmış, yanlış yapmıştır. Hukukun çivisini çıkarmış, yanlış yapmıştır. Ahlaka operasyon yapmış, yanlışa gömülmüştür. 'Çözüm' diye çözülmeyi savunmuş, yanlışa düşmüştür. Devleti kilitlemiş, demokrasiyi zedelemiş, özgürlükleri zayıflatmış yanlışın dibine oturmuştur. Kaldı ki 17-25 Erdoğan yanlıştır. Serok Ahmet ise her şeyiyle yanlış bir isimdir. AKP, 12 yıl 6 ay 4 gündür yanlış yoldadır. 

"ÇALMAKTA USTAYIM DÖNEMİ YAŞADILAR" 
 
Dış güçler, karanlık odaklar, milli irade düşmanları var' diyerek algı operasyonu yaptılar. Haşhaşi ilan ettikleriyle yıllarca paralel hareket ettiler, işbirliği yaptılar. Devlete, millete, vatana, bayrağa en ağır hücum ve husumeti özendirdiler, teşvik ettiler. Durmadılar, yediler. Durmadılar, yalan söylediler. Durmadılar, çalmakta ustalık dönemi yaşadılar.

"ELEŞTİRİLERİN ADI DEVLET BÜYÜKLERİNE HAKARET" 
 
Toplum özgürlüklerle tanışacaktı. Yasaklar son bulacaktı. İddiaları buydu. Ne var ki, ortaya darbe dönemlerindeki bir baskı ve dayatma rejimi çıkmıştır. Bu baskılardan herkes nasibini almıştır. Kadınlar, analar, gençler, babalar, çocuklar, esnaf, işçi, işsiz, memur, işveren hepsi bu çarka dahil edilmiştir. Masumlar hakaretlere maruz kalmışlardır. Suçsuz, günahsız kardeşlerimiz takibatlarla yıldırılmıştır. Eleştirilerin adı 'devlet büyüklerine hakaret' olmuştur. Cop, gaz, kelepçe, mahkeme ve dayak AKP'nin sembolü haline gelmiştir. Ama haklarını yemeyelim AKP hükumetleri dönemlerinde özgürleşen ve yasakları kaldırılanlar da oldu. Bu, 12 yıl 6 ay 4 günde teröristler özgürleştiler, AKP ile müzakere masasına oturabildiler. 12 yıl 6 ay 4 günde bölücülerin önündeki yasaklar AKP tarafından birer birer kaldırıldı, bölücüler kendi zabıta ve maliye teşkilatlarını bile kurdular.