BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 1 Mayıs açıklaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Taksim tartışmalarını twitter'daki hesabından değerlendirdi.

Abone ol
1 Mayıs'ta meslek olarak provokasyonu seçen karanlık odakların oyunlarının izlendiğine işaret eden Bahçeli, "Her seferinde, 1 Mayıs bölücü çevrelerin, yıkıcı unsurların, şiddet ve barbarlıktan nemalanan grupların meydan okumasına sahne oluyor" ifadesini kullandı.

MHP Lideri Bahçeli, Taksim tartışmalarının Emek ve Dayanışma Günü'nü gölgelediğini söyleyerek, bayramın anlamından koparıldığını söyledi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Taksim tartışmalarının, 1 Mayıs'ı gerçek anlamından kopardığını ifade eden Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
"Her yılın 1 Mayıs günü Türkiye adeta alarma geçiyor. Milletçe diken üstünde duruyor, acaba ne olacak diye düşünüyor, yorumluyoruz. 1 Mayıs’ta işçimizi değil, işi gücü tahrik ve tertip olan; meslek olarak provokasyonu seçen karanlık odakların oyunlarını izliyoruz. Her seferinde, 1 Mayıs bölücü çevrelerin, yıkıcı unsurların, şiddet ve barbarlıktan nemalanan grupların meydan okumasına sahne oluyor. 'Taksim’e çıkardım, çıkamazdın' tartışmalarına hapsedilen Emek ve Dayanışma Günü gerçek anlamından koparılıyor, zehirleniyor. Halbuki işçimizin ağırlaşan meselelerini konuşmalıyız. Dökülen alın terleriyle uyumsuz vahşi sosyal ve ekonomik şartları masaya yatırmalıyız. Hiç tereddütsüz ifade etmeliyim ki, işçi emek veren, çalışan, yorulan, değer üretendir."