BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.437,12
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den 1 Kasım için koalisyon çıkışı

MHP lideri Bahçeli, sandıktan 1 Kasım'da da koalisyon tablosu çıkması halinde, ülke için şartlarını kabul eden HDP dışında tüm partilerle koalisyon kurabileceklerini söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti yöneticilerinin vesayet altında olduğunu iddia etti. AK Partili seçmenden ülkeden değil ama Erdoğan'dan vazgeçmelerini isteyen Bahçeli, koalisyon için bir kez daha net konuştu HDP dışında şartlarını kabul eden partilerle hükümet kurabileceklerini söyledi.

Bahçeli, partisinin Çorum İl Başkanlığı'nca kentteki bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerin Türkiye için önemli olduğunu, herkesin sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerde, vatandaşların istediği veya gönlünden geçen partiye rahatlıkla oy verebilecek bir güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin genel gidişatına karşı MHP'nin duruşunu, kararlılığını ve samimiyetini ülkenin yönetimine yönlendirecek siyasi bir başarının elde edilmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Seçimlerde MHP'nin tek başına iktidar olmasını hedeflediklerini ve bu hedeften vazgeçmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Tek başına hiçbir parti iktidar olamazsa 3 Ekim'de programımızı ortaya korken söylediğim gibi, kaygılanma aziz milletim, dört şartı kim kabul ediyorsa, HDP dışında hükümet olmaya, elimizi taşın altına, gövdemizi taşın altına koymaya da hazırız

AK PARTİLİ SEÇMENE SESLENDİ

Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri zaten vesayet altındalar, onların Recep Tayyip Erdoğan'dan vazgeçecekleri yok ama AKP'li kardeşim sen Recep Tayyip Erdoğan yerine ülkenden vazgeçme. Yoksa bunun vebali altında kalırız.

"SARAY'DA BİR LOKMA YEDİ DİYE..."

Muhtarları toplamakla muhtarları kimse ikna edemez. Siyasi hayatta en kurnaz olanı muhtardır. Bir köy topluluğunu yönetiyor ama köye gelip gidenlerle köyün sorunlarının nasıl çözdüğünü muhtara sorun. Köye gelip gidenleri nasıl ağırladığını muhtara sorun. Köylüyü ikna edip, köyden gelen herkesi ikna edecek de bir sarayda bir lokma yemek yedi diye Recep Tayyip Erdoğan'a inanacağını mı zannediyorsunuz? Kaçak sarayda bulunanların kim olduğu önemli değil, oraya gidenin ne kadar ikna olduğuna baktığınız vakit kendi kendini kandıran sadece Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"KAPI KAPI GEZİN OY İSTEYİN"

Televizyonlar, bilmem neler bizi vermiyor... Vermesin. Mitingleri ve diğer çalışmaları yapabildiğimiz kadar yapıyoruz. Ankara'da ve İstanbul'da birer miting düzenlemeye çalıştık, herkes 'aman o bölgede gezmeyin, yollar kapandı, mitinge gelecek olan çoluk çocuk 3 kilometre, 5 kilometre yürüyor' diye konuştu. Yolları tamamen trafiğe kapattılar. Hepsinden daha ötesi Amerika Büyükelçiliği'nin güya kendi Amerikan elçiliğine mensup vatandaşlarını korumak için 'mitinge giden alanlar üzerinde her şey olabilir' diye o gün yerlerinden ayrılmamalarını tavsiye ediyor. Bu nasıl bir iştir? Yapılan ne? MHP'nin mitingi. Hangi şart olursa olsun, inanmış olan insan ölümden korkmaz. Takdir cenabı Allah'ındır. Neye mal olursa olsun. Görevimiz gereği orada olacağız dedik ve orada olduk."