BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli: Zarrab şarlatanı vatandaşlıktan çıkarılsın

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, Zarrab için "Bu kirli şahıs Türkiye'ye iade edilmeli, Türkiye'de yargılanmalı, en ağır şekilde cezalandırılmalı ve Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır" dedi.

Abone ol

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den, ABD'deki Rıza Sarraf davasıyla ilgili değerlendirme geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Sarraf'ın Türkiye'ye iade edilmesi ve yargılanması gerektiğini söylerken ''Bu şarlatan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılsın'' ifadelerini kullandı.

''ZARRAB TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILSIN''

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları...

Gündemin sıcak maddesi ABD'deki Rıza Sarraf davasına değinen Bahçeli, davanın hukuki olmaktan çıktığını ve siyasallaştığını söyledi.

Bahçeli, "Türkiye'yi hedef alan komplo" dediği davayla ilgili şunları söyledi: "Zarrab denen şarlatan ABD'nin kendi kanunlarına göre suç işlediyse yargılansın ve hak ettiği cezaya çarptırılsın. Bundan kim rahatsız olabilir. Türkiye'de işlenen bir suç varsa bunun hesabı ABD mahkemelerinde değil Türk yargısında sorulmalıdır. Bu şahıs Türkiye'ye iade edilmeli, ABD elindeki belgeleri vermeli, Zarrab yargılanmalı ve en ağır şekilde cezasını çektikten sonra Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır." 

Bahçeli isim vermeden Bülent Arınç'ı topa tuttu!

"7 AĞUSTOS VE 16 NİSAN RUHU KIRILAMAYACAK"

Bir kısım siyasi meftanın MHP'nin milliyetçilik anlayışına itirazları varmış. Gelsinler dertlerini külahıma anlatsınlar. Her seferinde uyarıyoruz ama ne çare bana mısın demiyorlar. Köksüzlüğün pençesinde oldukları için, kimliksizliğin esiri oldukları için, Türk'e düşman kesildikleri için rahatsızlar. Türkiye işgal edilse ilk sevinecek bunlardır ve bu çukur şahsiyetler havalara uçacaklardır. 

Bir gün camide safa girip diğer gün kilisede mum yakanlar bizi anlayamaz... Bizim Pensilvanya yetiştirmelerinden, FETÖ'cü yurtsuzlardan duyacak bir şeyimiz yoktur... Şüphesiz ki hiçbir parti, birbirine benzemek zorunda değildir ve bu doğru da değildir. Ancak vatan savunmasında, millet mücadelesinde milli olmak konusunda aynı şuur lazımdır. Ve şu anda bu durum Türkiye'de vasat bulmuştur... 7 Ağustos Yanikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması ruhu kırılamayacaktır..."

"PYD DEMEK PKK DEMEKTİR"

Soçi'de Rusya, Türkiye ve İran arasında yapılan Suriye zirvesine değinen Bahçeli, "Bölgesel huzurun temini adına memnuniyet verici" yorumunda bulundu.

"3 ülke siyasi çözüm bulma konusunda mutabık kaldılar, bu anlamlı bir gelişmedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünün vurgulanması yerinde ve değerlidir." diyen Bahçeli şöyle devam etti:

"PYD'nin şubat ayına ertelenen kongreye katılması, Suriye'nin toprak bütünlüğünden vazgeçilmesi anlamı taşır. PYD demek PKK demektir; şerefsizlik demektir. Türkiye, Soçi ruhuna saygılıdır ve oradan çıkacak sonuç sadece Türkiye'yi değil bölge ülkelerini etkileyecektir. Rusya'nın PKK'ya tepki göstermesi istek ve arzumuzdur... 

TRUMP - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Tükiye ve ABD arasında verimli geçtiği söylenen bir telefon diplomasisi yaşanmıştır. Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla aramıştır... Sayın Erdoğan, Trump'la yaptığı görüşmenin verimli geçtiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı da ABD'ninm silah yardımını durdurduğunu söyledi. Bu gelişmelerden sonra, ABD'nin geçmiş uygulamalarına bakıldığında kafalarda soru işaretleri oluşmaktadır.

Ortada kuşku verici bir belirsizlik vardır. 20'ye yakın ülkenin PYD'ye silah verdiği medyaya yansımıştır. Milli bekamız çok yönlü tehdit altındadır, terör örgütleri Türkiye'ye karşı koz olarak kullanılmaktadır. ABD de bu karanlığın göbeğindedir. 

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan diğer bölümler şöyle:

- Geçtiğimiz hafta sonu Alparslan Türkeş'in doğumunun 100. yılı dolayısıyla Ankara'da yapılan anma törenlerinin görkeminden bahseden ve "Binlerce Bozkurt olarak yürümekteyiz ve yarınlara da koşacağız" diyen Bahçeli, "Bittiğimiz söylüyorlardı, baraj altı polemikleriyle vakit harcıyorladı. Bozkurt'un ürkeceğini iddia ediyorlardı. Ne oldu? Ülkücü Türk gençliği alayını zelzele gibi titretti" dedi. 

- Mısır'da cami katliamı alçaklık, şiddetli bir insanlık suçudur. Mısır halkına başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Hangi vicdan sahibi bu saldırıyı onaylayabilir. ISİD'li teröristlerin İslam'la uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunlar İnsan görünümlü canavarlardır. IŞİD kiralık bir çetedir. Zamanı geldiğinde efendileri tarafından kenarıya alınacaklardır. 

- FETÖ, IŞİD'in kılık-kıyafet değiştirmiş halidir. IŞİD'i kuran çevrelerle FETÖ'yü koruyup kollayan çevreler aynıdır... Küresel güçler bir yandan PKK/PYD'yi silahlandırırken, bir yandan IŞİD ve FETÖ'yü üzerimize kışkırtmaktadır... Hiçbir terör örgütü dış destek görmeden yaşayamayacaktır. ABD'nin terör örgütlerinden elini çekmesi tarihi ve insani bir mecburiyettir.