BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  SEÇİM

Bahçeli: Alayını atayacağız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yozgat mitinginde konuştu, iktidara gelmeleri halinde neler yapacaklarını anlattı.

Abone ol

Bahçeli atanamayan öğretmenlerin alayını atayacakları vaadinde bulundu. Atama bekleyen öğretmen sayısının 330 bin olduğu belirtiliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Yozgat mitinginde konuştu. Seçim vaatlerini sıralayan Bahçeli, Yozgatlı seçmenden tek başına iktidar için oy istedi.

EMEKLİLERE YILDA 2 BİN 800 LİRA DESTEK

İktidara geldiklerinde yoksullukla savaşacaklarını, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini belirten Bahçeli, devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceklerini belirtirken, şunları kaydetti:

"Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacağız. Ayrıca emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz. Emekli aylığı hesabındaki refah payını yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz" dedi.

ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKEN MAZOT

Konuşmasında çiftçilerin feryat ettiğini, mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV'yi tamamen kaldıracaklarını söyleyen Bahçeli, "Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Anadolu'nun merkezinde tarım ve hayvancılık sektörünün ağırlıkta olduğu Yozgat tarımın Başkenti olacaktır. Canlı hayvan kaçakçılığını önlemek, et ve sütte garanti fiyat uygulamak için tedbir alacağız. Erdoğan karşı çıksa da, Davutoğlu itiraz etse de, Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da, asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun" dedi.

Türkiye'de imamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacaklarını, Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edip, devlet yardımının önünü açacaklarını kaydeden Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

MUHTAR MAAŞI EN AZ 1400 LİRA

"Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız. İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun. Esnaf, Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarını iyileştireceğiz. Gerçek manada intibak düzenlemesi yapacağız.. Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira 'Aile Desteği' adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız. Gazilerimiz ve çocuklarının işe yerleştirilmelerine öncelik tanıyacağız. 65 yaşını doldurmuş kardeşlerim, rahat olun, size ödenen aylığı 300 liraya çıkaracağız. Kamuya ait atıl arazileri yoksullarımıza tahsis etmekle kalmayacak, istihdam oluşturmak amacıyla, büyük ya da küçükbaş hayvanları bedelsiz dağıtacağız. Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. Veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya yükselteceğiz."

330 BİN ÖĞRETMENE ATAMA SÖZÜ

İlk ve ortaöğretime devam eden çocukların annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira verileceğini, Aylık 200 kilowatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlara yüzde 75 indirim yapacaklarını kaydeden Bahçeli, muçtaç aileler için Hilalkart uygulamasına geçeceklerini söyledi. Öğretmenlerin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının önünü açacaklarını belirten Bahçeli, Atanamayan 330 bin öğretmenin KPSS puanları yanmadan atamalarını yapacaklarını söyledi. Bahçeli, taşeron işçilere kadro vereceklerini belirtirken, "Ve şüphesiz bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız" diye konuştu.