BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Tunceli ziyareti son dakika gelişmeleri

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti bugün. Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinde yaşanan son dakika gelişmelerini internethaber.com'dan takip edebilirsiniz

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti günün olayı oldu. Esnafın kepenk kapattığı kente Bahçeli 500 araçlık bir konvoyla girdi.

*Valilik binası önünde konuşan Bahçeli, "İşte Tunceli'deyim, işte Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım' diyerek Davutoğlu'na mesaj yolladı.

DEVLET BAHÇELİ TUNCELİ GÖRÜNTÜLERİ (TIKLA)

*Bahçeli "1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücü teröristlerdir" dediği anda ise kentte protesto gösterileri ve olaylar patladı.


*Devlet Bahçeli cemevi ziyaretini iptal etmek zorunda kalarak Tunceli'den ayrıldı. Bahçeli Ankara'ya dönüş yolundayken bu kez konvoyundan kaza haberi geldi.

devlet-bahçeli-tunceli-konvoy-kazasi.20141128150955.jpg
İŞTE DEVLET BAHÇELİ'NİN TUNCELİ ZİYARETİNİN AYRINTILARI

KEPENKLER KAPANDI TAKSİLER ÇALIŞMADI

Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle dün akşam DBP İl Başkanı Ergin Doğru'nun yaptığı çağrı üzerine bugün Tunceli'de esnaf kepenklerini açmadı. Kent merkezinde eczane ve fırınların dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu görüldü. Kentteki taksi ve şehir içi taşımacılık yapan minibüsler de çalışmadı.

AYAĞININ TOZUYLA KONUŞTU

Bahçeli saat 10:50 itibariyle Tunceli Valiliği'ne geldi. Valilik önünde toplanan bir grup, Bahçeli’yi bozkurt işareti yaparak karşıladı. Gruptakiler “Devletin başına devlet gelecek” sloganları attı.

İŞTE TUNCELİ'DEYİM

Bahçeli ziyaretinin ilk durağı olan Tunceli Valiliği önünde ilk açıklamasını yaptı:

"Ziyaretimizi sabote etmeye ve engellemeye çalıştılar. Davutoğlu, geçtiğimiz Salı günü şahsıma meydan okumuştur. Başbakan öylesine çıldırmıştı ki. 'Buyrun gidin cesaretiniz varsa bunu Tunceli’de de söyleyin' demiştir. İşte Tuncelideyim. Türk milletinin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle Tunceli’de.

GİMEYECEĞİMİZ YER YOKTUR

"Vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur. Biz Türkiye’yeyiz, büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız. Davutoğlu, bilmiyor, öğrenmediyse kendisine hatırlatıyorum. Bizde mangal gibi yürek demir dağları eritecek cesaret vardır. Özür lobisi kurmak iç barışa katkı sağlamaz. İç ve dış mihrakalara karşı uyanık olmalıyız. Hiçbir ahlaksız sürece müsamaha gösterilemez.

1937-38 hadiseleri isyandır ve bu isyana katılanlar bölücü teröristlerdir.

Ben Tunceli'de olduğuma göre başbakan ne yapacaktır. Mahcup olmuş, mağlup düşmüş bu şahsiyet bundan sonra nasıl başlbakanlık yapacaktır.

Devlet diz çökmez. Devlet el de etek de öpmez. Devlet zarara düşerse milletin bozgun yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Eğer diz çöksek, el öpsek, taviz versek bağımsızılığımzdan bahsedemeyeceğimiz gibi Tunceli ilimiz de olmayacaktı. Bu kutlu vatan hepimizindir. Acılarımız, sevinçlerimiz ortaktır.

Hazreti Ali bizimdir, 12 imam her şeyimizdir. Allahımız bir, peygamberimiz, kıblemiz bir, dinimiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir ve aynıdır. Başbakan'ın korku deryasını kırmak için Tunceli'ye konuk olduk."

Devlet Bahçeli, sözlerini "Ne mutlu diyene" diye tamamladı.

CUMA NAMAZINI KILDI 

Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma namazını kılmak için Tunceli Yunus Emre Camisi'ne gitti. Bahçeli'nin Cuma Namazı sonrası yapacağı cemevi ziyaretiyle, esnaf ziyaretlerinin iptal edildi. Devlet Bahçeli'nin 13:30'dan sonra kentten ayrıldı.


mhp-genel-baskani-devlet-bahceli-cuma-namazisin-tuncelide-kildi.jpg
OLAYLAR ÇIKTI

Devlet Bahçeli'nin Tunceli'yi ziyareti sırasında bir çok yerde protesto gösterileri yapıldı. Zaman zaman MHP'li gruplarla da karşılıklı çatışma gerilimi doğru.

Bahçeli'nin ziyaret etmeyi planladığı cemevinin yolu ise göstericiler tarafından kesildi. Bahçeli kentten ayrıldığında buradaki göstericilerle polis arasındaki çatışmalar hala sürüyordu.


BAHÇELİ'NİN YANINDAKİ İKİ KADIN KİM?

devlet-bahceli-tunceli-ziyareti-yayindaki-kadinlar-kim.jpg
Seçim ve propaganda çalışmaları sırasında yanında genellikle erkek partililerle götürmeyi tercih eden Bahçeli'nin Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel ve Zuhal Topçu yer aldı.


CEMEVİ ZİYARETİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Bahçeli'nin Tunceli programına göre daha sonra Cuma namazını kılması sonrasında esnaf ve cemevini ziyaret etmesi bekleniyordu. Ancak alınan son dakika kararıyla Bahçeli programını yarıda kesti. 

Cemevi yetkilileri cenaze olduğunu ayrıca cemevinin siyasete alet edilmesini istemedilerini için programı iptal ettiklerini açıklarken, esnaf Bahçeli'nin ziyareti öncesi kepenk kapattı. 


tunceli-son-dakika-devlet-bahcelinin-gelisini-protesto-eden-esnaf-kepenk-kapatti.jpg
SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bu arada Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.


bahceli-elazigda.jpg 

Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNE KİMSE ULAŞAMADI 

Gerginliğin hakim olduğu kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, dün gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı. Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

devlet-bahceli-tunceli-ziyareti-protesto.jpg

TEPKİLER

Öte yandan DBP ve bazı parti ve sivil toplum örgütleri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösterdi ve kente gelmemesini istedi.

Ayrıca, BDP'lilerin PKK'nın 36'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Seyit Rıza Meydanı'nda düzenledikleri meşaleli yürüyüşte, DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, Bahçeli'nin ziyaretine ilişkin konuştu.

Doğru, "Ne Bahçeli'ye ne de faşist bir zihniyete Dersim'de yer yok. Buradan devlet ve emniyet yetkililerini uyarıyoruz. Bir provokasyon olarak nitelendirdiğimiz Bahçeli ve adamlarının burada bu halkı tahrik ve provoke etmesine karşılık duyarlılık göstereceksiniz" dedi.

Engin Doğru, bugün için yaptığı çağrıda, esnafın kepenk kapatması ve halkın Atatürk Mahallesi'ndeki yürüyüşe katılmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin" sözleri üzerine kenti ziyaret etme kararı almıştı.