BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli son noktayı böyle koymuş!

Devlet Bahçeli'nin "Alo Fatih" konuşmasının ayrıntıları da ortaya çıktı. İşte o konuşmanın yazılış öyküsü;

Abone ol
MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan'ın internete düşen Habertürk konuşmalarına kayıtsız kalmadı. Grup toplantısında zaman zaman alaycı üslupla Erdoğan'ın telefon konuşmalarını eleştiren Bahçeli'nin, grup konuşmasıyla ilgili hazırlık aşaması da ortaya çıktı.  

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin grup toplantısı öncesi konuşmalarını nasıl yazdığını anlattı. Yalçın, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin yapacağı konuşmaları, dünyada ve Türkiye'deki pekçok liderin aksine "tek başına" kaleme aldığını vurguladı.
 
ÖNCE BAŞKANLIK DİVANI'NI TOPLUYOR
 
Bahçeli'nin, her Salı günü gerçekleşen grup toplantısından bir gün önce, Pazartesi günleri, saat 19.00'da önce kendisi dahil 16 kişiden oluşan MHP Başkanlık Divanı'nı toplandığını anlatan Yalçın, şöyle konuştu; "Bu toplantıda, bir hafta boyunca Türkiye ve dünyada meydana gelen gelişmeler ele alınır. Herkes fikrini söyler. Saat 20.00/21.00 gibi de Genel Başkan odasına geçer ve grup konuşması için çalışmaya başlar". 
 
"SORU SORACAKSA, DANIŞMANI ARAR..."

Bahçeli'nin odasında konuşmasını tek başına kaleme aldığını anlatan Yalçın, ancak bazı ayrıntılarda ihtiyaç duyması halinde, ilgili danışmanını telefonla arayarak, yarına çağırdığını ve bilgi aldığını da anlattı. Yalçın, şöyle konuştu;
 
"KİMİ ZAMAN SABAHLARA KADAR KONUŞMA YAZAR"
 
"Genel Başkan'ın konuşmasını kaleme alması, kimi zaman sabahın ilk saatlerine kadar sürer. Örneğin geçen hafta sabah 05.00'e doğru çıktı, birkaç saatliğine evine geçti, oradan da Meclis'e gelip, grup konuşmasını yaptı."
 
O KONUŞMAYI YAKLAŞIK 6 SAATTE YAZDI...
 
Yalçın, MHP Lideri'nin bugün grup toplantısında yaptığı konuşmayı yazmak için de, dün akşamki Başkanlık Divanı'nın ardından odasına çekilerek çalışmaya başladığını ve sabah 03.15'e kadar çalıştığını anlattı.