BIST 9.790
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,20
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli partiyi kayyuma mı götürecek?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerine "kayyum atanacağına" yönelik iddialara yanıt verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partilerine "kayyum atanacağına" yönelik iddiaya ilişkin, "MHP’yi karıştırmak için ortaya atılan bu uydurma ve düzmece iddiayı gündeme taşıyanlar, Anayasa ve rejim değişikliği hesapları peşindeki iktidar çevrelerinde kurgulanıp sahnelenen siyasi oyunlara alet olmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 14 Kasım'daki MYK toplantısında partiyi kayyuma götüreceğini söylediğine" dair iddiaların olduğuna işaret etti.

2004 YILINDA YAŞANAN KAYYUM OLAYINI HATIRLATMIŞ

Toplantıda Bahçeli'nin, kayyum atama meselesi hakkında dile getirdiği hususların saptırılarak medyaya yansıtıldığını savunan Yalçın, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli, 14 Kasım günkü MYK toplantısında, 2002 yılından beri MHP'siz bir Meclis için çaba gösterildiğini vurgulayarak, 2004 yılında yaşanan 'kayyum' olayını anlatmıştır. Genel Başkanımız Bahçeli, 2002 seçimleri sonrasında MHP'nin içini karıştırmak için bugün olduğu gibi kongre taleplerinin gündeme getirildiğini, toplanan imzalara rağmen sonuç alınamayınca muhaliflerin konuyu mahkemeye taşıyarak MHP'nin yönetiminin kayyuma devredilmesi kararı çıkarttırdığını hatırlatmıştır. O dönemde kayyum rezaletine imza atanlar gibi bugün de benzer girişimlerin ortaya çıkabileceğini belirten Sayın Bahçeli, parti yönetimini bu konuda uyarmıştır.

MHP Lideri Sayın Bahçeli'nin sözleri, aynı girişimi denemeyi düşleyenler ve onları kullananlar tarafından bilerek çarpıtılmaktadır. MHP'yi karıştırmak için ortaya atılan bu uydurma ve düzmece iddiayı gündeme taşıyanlar, Anayasa ve rejim değişikliği hesapları peşindeki iktidar çevrelerinde kurgulanıp sahnelenen siyasi oyunlara alet olmaktadır."

Bazı köşe yazarları ve yorumculara da yanıt veren Semih Yalçın, "Sayın Bahçeli'yi demokrat olmamakla, partiyi tapulu malı gibi görmekle suçlamak; sonra da delegelerin oylarıyla ülkücü iradenin tecelli etmesine 'genel başkanın genel başkanlığını perçinlemek' diyebilmek, aklıselimi, adaleti ve parlamenter demokrasiyi tek parti sultasına ipotek etmektir" ifadesini kullandı.

Tüzüğün gökten zembille inmediğini ifade eden Yalçın, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de parti tüzüğüne göre hareket ettiğini kaydetti.