BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli partililerle bayramlaştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. <br/>MHP İstanbul İl...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.
MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde partililere seslenen Bahçeli, “Bizim milletimiz tektir, devletimiz tektir, vatanımızdır tektir, bayrağımız tektir, dilimiz tektir ve bayramımız da tektir” dedi.
Türk bayrağına yönelik saldırıların son zamanlarda arttığını belirten Bahçeli, “Bayrak düşmanı şerefsizler yok değildir. Elbette bayrak direğine çıkarak hainlik yapan insana benzer yaratıklar şu sıralar fazlalaşmıştır. Ancak Türk bayrağı sahipsiz değildir” diye konuştu.
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın açılışında 12 numaralı formayla sahaya inmesini ise eleştirerek, “Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın açılışında 12 numarayla, 12. Cumhurbaşkanına gönderme yaparak sporu siyasete alet etme. Kurnazlığının, zorla attırılan 3 golün seni kurtaracağını sanma. Yeşil sahalardan sakın medet umma. Türk sporunu kirletme. Hemen kızarıp, bozarıp sağa sola ateş püskürme, sakin ol, koltuğuna yaslan ve adamsan bize kulak ver. Sana tavsiye ediyorum fazla heveslenme, fazla heyecana kapılma. 10 Ağustos senin için sonun başlangıcı olacaktır. Erdoğan devranı, Erdoğan zulmü, dönemi inşallah kapanacaktır. Erdoğan masalı sonlanacaktır. 10 Ağustos bunun için ilk durak, ilk fırsattır” şeklinde konuştu.
Türkmen yurtlarında çağlayan gibi akan kanın “insanım” diyen herkesi isyan ettirecek seviyede olduğunu belirten Bahçeli, “IŞİD isimli İslam düşmanı, insanlık katili, şefkat ve merhamet celladı terör örgütü Türkmenleri kesip biçmektedir. Bu kiralık cinayet çetesi camileri bombalamaktadır. Bu haşaratlar peygamber kabirlerini yok etmektedir. IŞİD Kabe’yi vurmaktan, hacıları katletmekten bahsetmektedir. Karşımızda kudurmuş, kinlenmiş, iblisçe silahlandırılmış, dinden imandan ve insanlıktan çıkmış vahşi bir terör örgütü vardır. IŞİD aklınca hilafet ilan etmiştir. 11 Haziran’dan beri 49 Türk vatandaşımız IŞİD’in elindedir. Musul Başkonsolosluğumuzu basan teröristler diplomatlarla birlikte 49 kardeşimizi tutsak almış ve Türk topraklarını işgal etmişlerdir. Halen bu tutsaklık sürmektedir” diye konuştu.
IŞİD ile İsrail arasında hiçbir fark olmadığını belirten Bahçeli, “İsrail’in Gazze’yi bombalaması neyse IŞİD’in Musul’a ölüm yağdırması aynısıdır” dedi. “Bu bayram da Türkmen kardeşlerimiz manen yanımızda, ruhen aramızdadır. Onların davası davamızdır. Erdoğan bu davayı bilemez, anlayamaz” diyen Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimine de değindi. Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, Türk milletinin ortak vicdanını temsil ettiğini belirten Bahçeli, “Her dava arkadaşım her göreve layıktır. Ancak Türkiye’nin bugünkü hassas ve nazik ortamında cumhurbaşkanlığı konusunda büyük bir uzlaşmanın varlığına inandık, bunun gereğini de gönül huzuruyla ve aktif bir şekilde yaptık. Sayın İhsanoğlu milletimizin gönlüne girmekte, takdir toplamakta, tercihleri değiştirmekte, Erdoğan’ın uykularını kaçırmaktadır. Bizim kriterlerimiz bellidir ve buna Sayın İhsanoğlu uymaktadır. Bizim Recep Tayyip Erdoğan isimli bir kardeşimiz yoktur, olamayacaktır” dedi.
“Huzur için, umut için, birlik için, kardeşlik için, itibar ve güvenlik için Ekmeleddin Bey milletimizin huzurundadır. Dirlik için, barış ve esenlik için Ekmeleddin Bey milletimizin hizmetkarlığına adaydır” diyen Bahçeli şunları söyledi:
“10 Ağustos’ta elbette vazo seçilmeyecektir. Kaldı ki kimsenin aklında böyle bir şey de yoktur. Türk milletine, T.C.’ye saygı ve sadakat besleyen, kimliğine hürmet gösteren, 77 milyonu kucaklayan, değerli bir ismi, bilgili, birikimli ve ekmek bilen bir evladını cumhurbaşkanı yapacaktır. Bu itibarla hepinizden çok yoğun bir gayret bekliyorum. İstanbul’un gücünü, tarafını ve faziletini göstermenizi istiyorum. Durmayınız, yılmayınız, yorulmayınız. Her İstanbullu kardeşimin gönlünü kazanınız. Ekmekle oynayanlara değil, ekmeği çoğaltanlara destek verelim.”
(İHA)