BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli o çağrısını yineledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM 24. Dönem ikinci yasama yılı grup toplantısında terörle mücadeleyi ele aldı...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörle mücadele hem Türkiye'de, hem Kuzey Irak'ta yapılmalı" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörle mücadelenin hem Türkiye içinde hem de Irak'ın kuzeyinde sürdürülmesi kaçınılmazdır" dedi.

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A SINIRÖTESİ ÇAĞRISI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM 24. Dönem ikinci yasama yılı grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a seslendiği konuşmasında, "Eğer terör saldırılarından dolayı hakikaten ciğerin yanıyorsa, yangına neden olanlara gününü göster de samimiyetini ve neler yapabileceklerini görelim ve destek olalım. Bunun için, 17 Ekim tarihinde Sınır Ötesi Tezkere kararını aldıktan sonra kara hareketini başlatacak iradeyi göster ve Türk Bayrağını Kandil'e inmeyecek bir şekilde göndere çek" dedi.

"17 EKİM'DEN SONRA KARA HAREKATINI BAŞLATACAK İRADEYİ GÖSTER"

Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulunan Devlet Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti; "Devlet vatan coğrafyasının bir bölümünden adeta arındırılmaktadır. Başbakan Erdoğan'ın sözünü ettiği güçlü ve sözü geçen ülke manzarasından ortada eser yoktur. Kendisi, ciğerinin yandığını iddia etse de, bu sızlanmasının, içi boş ve hamasetten ibaret bir beyanat olduğu açıktır. Başbakan'a buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum: Eğer terör saldırılarından dolayı hakikaten ciğerin yanıyorsa, yangına neden olanlara gününü göster de samimiyetini ve neler yapabileceklerini görelim ve destek olalım. Bunun için, 17 Ekim tarihinde Sınır Ötesi Tezkere kararını aldıktan sonra kara hareketini başlatacak iradeyi göster ve Türk Bayrağını Kandil'e inmeyecek bir şekilde göndere çek"

İSPANYA BAŞBAKANINI DA HATIRLATTI

Konuşmasında İspanya başbakanının ETA'la yaptığı görüşmeye de değinen Bahçeli, "PKK'yla yapılan müzakerelerin sonu karanlık ve yıkımdır. Terör böyle bitirilmez ve bölücülük bu şekilde sonlandırılamaz. Başbakan'ın, Medeniyetler İttifakında Eşbaşkanlık yaptığı İspanya Başbakanı da, zamanında açılım yapmış ve terör örgütü ETA'yla doğrudan müzakereye oturmuştu. Üstelik bunu da tüm tepkilere rağmen kamuoyuna açıklamıştı. Ancak 30 Aralık 2006 tarihinde Madrid'de patlayan bir bomba süreci tersine çevirmiştir. İspanya Başbakanı ise 2007 yılının Ocak ayında; büyük bir hata yaptığını kabul etmiş ve İspanyol vatandaşlarından özür dileme erdemini göstermişti. Başbakan Erdoğan da eninde sonunda aynı akıbetten kurtulamayacak ve inadının ve yaptıklarının hesabını mutlaka verecektir"