BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli neden 'evet' dediğini açıkladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasaya neden "evet" dediklerini Nazlı Çelik'e açıkladı. Bahçeli, mevcutta anayasanın ihlal edildiğini söylerken, fiili durumun hukuki duruma kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasaya cumhurbaşkanı üzerinden oluşan fiili durumun hukuki zemine taşınması gerektiği için destek verdiklerini söyledi. Pazarlık yaptılar iddialarına da sert çıkan Bahçeli, "Ülkücü işini yarım bırakmaz" sözünün ise tehdit olmadığını ifade etti.

Devlet Bahçeli, Star TV- NTV ortak yayınında Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanının anayasada belirtilen 104 ve 105. Maddelerdeki görev ve sorumluluklarını aşarak yeni bir yönetim şeklini ortaya koyduğunu söyleyen Bahçeli, bu durumun yönetim şeklinin anayasal olmadığını ifade etti. Bahçeli şöyle konuştu:

"Böyle bir durumun karşısında ya fiili durumu devam ettirirseniz Türkiye'de nelerin olabileceğini kestirmek zaman içinde belli olmayabilir. Ama fiili durumu hukuki bir zemine taşırsanız o zaman farklı bir anlayışı hakim kılabilirsiniz.

PAZARLIK İDDİALARINA CEVAP

Bize pazarlık yaptı diyenler büyük hata işliyorlar. MHP herhangi bir partinin yedek lastiği değildir. Bize Başkan Yardımcılığı teklifi yapılamaz.
Cumhurbaşkanı ihtiyaca göre yardımcı sayısını belirler.

"DEĞERLENDİRMEYİ HALK YAPACAK"

Seçilmiş kişinin tarafsız kalması mümkün değildir. Tarafsızlık konusunda değerlendirmeyi halk yapacak. Mevcut anayasaya göre tarafsızlık mecburidir. Partili Cumhurbaşkanı sözkonusu partinin sorunu olur.

"O SÖZLER TEHDİT DEĞİLDİ"

"Ülkücü işini yarım bırakmaz" sözü tehdit değildi. Bunları yapan ülkücü değildir. Yaşananların ne olduğunu iyi incelemek lazım. Partide muhalefet yapan olacak ama seviyeli olmalı."

Bahçeli'den Erdoğan'a bomba uyarı!

MHP lideri Devlet Bahçeli izlediği dizileri açıkladı