BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.433,18
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli meydan okudu! Suriyeliye vatandaşlık veren...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Zehir zemberek açıklamalar yapan Bahçeli'nin gündeminse ise Suriyelilere vatandaşlık verileceği iddiaları vardı.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan ve sert açıklamalar yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriyelilere Türk vatandaşlığı verileceği iddiaları vardı.

Suriyelilere vatandaşlık tartışmasının fitilini Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması ateşlemiştir diyen Bahçeli, 'Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa yapalım ancak Suriyelilere vatandaşlık konusunun oy hesabıyla gündeme getirilmesi sorumsuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var, bu milletin evlatlarından bugüne kadar nasıl esirgenmiştir? ' dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK TARTIŞMASI

Suriyelilere vatandaşlık tartışmasının fitilini Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması ateşlemiştir. Cumhurbaşkanı Kilis'teki konuşmasında Suriyelilere vatandaşlık hakları verileceğini söylemiş ve çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Türk vatandaşlığının nasıl alınacağı kanunda belirlenmiştir. Bu kanunda 11. maddesi başvuruda aranacak şartları sıralamıştır. İlgili bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile verilmektedir. Suriyelilerin hukuki statüleri netleşmedi. Buradan anlaşılacağı gibi vatandaşlıkla ilgili işler Cumhurbaşkanı'nın yetkileri arasında yer almıyor.

"VATANDAŞLIK KONUSUNUN OY HESABIYLE GÜNDEME GETİRİLMESİ SORUMSUZLUKTUR"

Komşuluk hukuku neyi gerektiriyorsa yapalım ancak Suriyelilere vatandaşlık konusunun oy hesabıyla gündeme getirilmesi sorumsuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var, bu milletin evlatlarından bugüne kadar nasıl esirgenmiştir? Türk vatandaşları Almanya'ya davet üzerine gitti, Suriyelilerin durumu başkadı. Suriyelilerin çıkardığı olaylar günbegün artmaktadır.

Türk vatandaşları millet bilinciyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bu bağ zayıflarsa milli birlik ve kardeşlik ağır travmaya girer. Suriyelilerin dua ve bereketiyle Türkiye'de büyüme yaşandığını söyleyen bazı AKP'li vekillerin buna son vermesi gerekmektedir.

İNSANLIK TERÖR VE ŞİDDET KONUSUNDA TARİHİ BİR İMTİHANDAN GEÇMEKTEDİR"

İnsanlık terör ve şiddet konusunda tarihi bir imtihandan geçmektedir. Tüm dünyada karanlık çağın bir benzeri yaşanmaktadır. Küresel adalet yerlerde sürünmekte, karşılıklı hoşgörü ve saygı yok olmuştur.  İnsan hak ve onuru her coğrafyada çiğnenmektedir. Önyargılar güçlenmektedir. Tahammülsüzlük, vicdansızlık, vandallık korkutucu şekilde yayılmaktadır. Gelişmeler umut verici değildir. ABD'de polis dehşeti, Avrupa'da ırkçılık, ekonomik çalkantılar küresel huzursuzluğun en büyük işaretidir.

Afganistan, Bangladeş ve daha birçok ülke terörle mücadele etmektedir. Meselenin acı verici yanı ise Türk milletinin terörden en çok çeken ülke olmasıdır. Bombalar, silah sesleri, pusular, omuzlara alınan şehit naaşları bu aziz milleti perişan etmektedir.