BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Bahçeli, ittifak görüşmelerinin ayrıntılarını açıkladı 30 büyükşehir

MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti ile 30 büyükşehrin belediye başkanları için planlama yapıldığını söyledi. Bahçeli, MHP'nin TBMM Başkanlığı'nı istediği iddiaları için de "MHP'e pazarlık olmaz. Partimizin karşısında bir Pazar vardır. Her türlü sebze orada bulunmaktadır. İsteyen alır, isteyen satar" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile yürtülen ittifak görüşmelerinin ayrıntılarını açıkladı. TBMM'deki grup topmantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, MHP’nin Meclis Başkanlığı istediğine yönelik iddialar için "MHP’de pazarlık söz konusu olmaz” dedi. Bahçeli, AK Parti ile 30 büyükşehir üzerinde planlama yaptıklarını söyledi. 

BAHÇELİ YİNE 'AKP' DEDİ... Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ittifak görüşmesinin olup olmayacağına ilişkin soruya, “Mahalli idareler seçimlerinde nasıl bir yol alınabileceğine dair yapılmış olan değerlendirmeler ışığında AKP-MHP’de iki saygı değer yönetici biraraya gelerek çalışmalarını devam ettirmektedirler. Önemli adımlar atılmıştır, çalışmaları olumludur, verimlidir. Ve Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye dönüşü ile birlikte arzularlarsa, kendi incelemelerini yaptıktan sonra MHP ile görüşme isteği olursa görüşmeye hazır olduğumuzu geçmişte de ifade etmiştim. Şimdi de ifade ediyorum” dedi. 

VENEZUELA'DAN RANDEVU İSTENMEZ... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme randevusu istenip istenmediğine ilişkin soruya Bahçeli, "Henüz randevu istenmedi. Venezuela’dan da randevu istenmez” şeklinde konuştu.

30 BÜYÜKŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANLARI... Büyükşehirlere dönük çalışmaların yapıldığına yönelik olarak Bahçeli, “Şu anki çalışma 30 büyükşehrin belediye başkanının ve bunun alt yapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Her şey dikkate alınmaktadır. 2014-2018 verileri göz önünde bulundurulmakta, partizanca değil, akıllıca bir yol izlenmektedir. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir” diye konuştu.

MHP'DE PAZARLIK OLMAZ, HER TÜRLÜ SEBZA ORADA... MHP’nin Meclis Başkanlığı istediğine yönelik iddialara cevap veren Bahçeli, “MHP’de pazarlık söz konusu olmaz. Partimizin karşısında bir Pazar vardır. Her türlü sebze orada bulunmaktadır. İsteyen alır, isteyen satar. Ama bizim partimizde olmaz. Meclis Başkanı henüz var” dedi.