BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli istifaya mı hazırlanıyor?

MHP'de Yargıtay kararı sonrası şok üstüne şok yaşanıyor. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Yargıtay'ın 12. Sulh Mahkemesi'nin kurultay kararını onaylamasının ardından aldığı, olağanüstü seçim kararı kafaları karıştırdı.

Abone ol

Yargıtay'ın muhaliflerin başlattığı kongre sürecini onaylamasının ardından MHP kulisleri karıştı. MHP lideri Bahçeli, hiç beklenmeyen bir adım attı ve partiyi "seçimli olağanüstü kongreye" taşıma kararı aldı. Bahçeli'nin bu kararı hukukçuları ikiye bölerken, kongre öncesi genel başkanlık koltuğunun istifayla boşalabileceği belirtiliyor.

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan, Yargıtay'ın verdiği "kurultay yapılmalı" kararını İnternethaber.com'a değerlendirdi. Yargıtay'ın hukuken haklılıklarını bir kez daha onayladığını ve kongre sürecinin

resmen başladığını söyleyen Oğan, MHP lideri Bahçeli'nin seçimli olağanüstü kongre kararına ise temkinli yaklaşıyor.

"TÜZÜK DEĞİŞMEDEN KONGRE OLMAZ"

Seçimli olağanüstü kongrenin yapılabilmesi için 63. maddenin 4. bendinin genel başkan dahil hiç kimseye olağanüstü kongrelerde, seçimli kurultay hakkı tanımadığını söyleyen Oğan, bu şartlarda Bahçeli'nin partiyi kongreye götüremeyeceğini iddia etti. Oğan, kongre yapılabilmesi için Bahçeli'nin istifa ederek, genel başkanlık koltuğunu boşaltması ya da tüzüğün ilgili maddesinin değiştirilmesi için tüzük kongresi yapılması gerektiğini söyledi.

MHP KONGREYE KİMLE GİDECEK?

Bu arada Yargıtay'ın kararı sonrası MHP kulislerinde "kurultayı kim yapacak tartışması" yaşanıyor. 12. Sulh Mahkemesi'nin kurultay için atatığı Çağrı Heyeti, Yargıtay'ın kararı sonrası yetkilenmiş oldu. Bahçeli'nin olağanüstü kongre kararı, Çağrı Heyeti'nin kongre çalışmalarını engellemek için atılan bir hamle olarak nitelendiriliyor.