BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli fena ayar verdi çıldırtan MHP'li muhalif sorusu!

Meclis'tek grup toplantısının ardından soruları yanıtlayan Devlet Bahçeli, "Yasal işlem başlatacak mısınız?" sorusuna, "Sürprizlerimiz olur bekleyin biraz" diye yanıtladı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bahçeli, "Medyanın bu yüksek desteği... Kongrelerin karambolde yapıldığı bir yerde ihraç talebiyle birisini göndersek ertesi gün onu kahraman yaparsınız, onu milletin başına bela edersiniz. Onun için o aklımda duruyor gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır." dedi.



YARGITAY KARARI VERİRSE UYGULARIZ

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın partiden ihracına yönelik başvuruların Yargıtay tarafından iptaline ilişkin kararın değerlendirmesi istenen Bahçeli, Oğan ile ilgili geçen haftalarda da basın mensuplarının sorularının olduğunu, kendisinin de ayrıntılı şekilde cevap verdiğini söyledi.

MHP'nin, belli gerekçelere bağlı olarak Oğan'ı ihraç ettiğini ve 23. Asliye Hukuk Mahkemesinin de Merkez Disiplin Kurulunun bu kararını bozduğunu hatırlatan Bahçeli, "Daha sonra MHP Yargıtaya başvurmuş ve kararını beklemiştir. Kasım 2015'den beri Yargıtayda bir karar oluşmamıştır. Geçen haftaki sorunuz da eğer 10 Temmuz'a kadar Yargıtay bu kararı verirse üyeliğini tazeleriz ondan sonrada tüzük gereği ne yapacaksa yapar. Şimdiki durumda bunu gerektiriyor. Yani bizde yanılgı yok, ama diğerlerinin biraz düşünmesi lazım." diye konuştu.

"SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK"

Tüzük değişiklikleri ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından bir iptal beklenip beklenmeyeceği sorusu üzerine Bahçeli, "Sürprizlerimiz olacak bekleyin biraz" yanıtını verdi.

"İHRAÇ ETSEK KAHRAMAN YAPARSINIZ"

Bahçeli, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'de dahil olmak üzere tüm muhalif isimler ile ilgili herhangi bir disiplin sürecinin yaşanıp yaşanmayacağı sorusu üzerine "Medyanın bu yüksek desteği... Kongrelerin karambolde yapıldığı bir yerde ihraç talebiyle birisini göndersek ertesi gün onu kahraman yaparsınız, onu milletin başına bela edersiniz. Onun için o aklımda duruyor gereği ne zaman gerekiyorsa o zaman yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.