BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli faturayı Fethullah Gülen'e kesti

Referandum sonrası MHP üzerinden kara bir propaganda yürütüldüğünü ileri süren Bahçeli, yine Gülen'e yüklendi.

Abone ol

Referandum sonuçlarının ardından MHP üzerinden yürütülen tartışmayı amacı belli bir karalama kampanyası olarak nitelendiren MHP lideri Devlet Bahçeli bunun adresine de açıkladı:

“Harekat merkezi Adalet ve Kalkınma Partisi ve kumanda odası Okyanus ötesi"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli teşkilatına altı sayfalık bir genelge gönderdi. Genelgede kendilerine karşı bir iftira kampanyasının başlatıldığı belirtilirken, uyarılarda da bulunuldu.

Evet oyu verenlere de büyük saygı duyduğunu anlatan Bahçeli, “Ancak” diyerek son günlerdeki gelişmelerle ilgili kaygılarını paylaştı.

Bahçeli, okullarda boykot kampanyası başlatılması, demokratik özerkliği talep eden Demokratik Toplum Kongresi temsilcilerinin Ankara’da üst düzeyde kabul edilecek olmaları ve Başkanlık sistemi tartışmalarından rahatsızlığını dile getirdi.

İşte o uyarılar:

1- Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı başlatılan ve asıl amacı belli olan karalama kampanyasının hareket merkezi Adalet ve Kalkınma Partisidir ve kumanda odası Okyanus ötesindedir.

İmralı canisinin meşru siyasi aktör gibi röportajının bile yayınladığı bir ortamda ve hazırlanacak yeni anayasayla federasyona dönüştürülmesi planlanan aziz ülkemizin biricik teminatı ve son savunma hattı Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

Bugünden başlayarak tüm teşkilatlarımız ve mensuplarımız tam bir gönül seferberliği içinde tek başına iktidar hedefine odaklanacak; aramıza sokulmaya çalışılan fitne, nifak girişimlerine karşı uyanık olacaklardır.

2- Milliyetçi Hareket Partisi’ni sürekli olarak bir partinin yanında ya da arkasında gösterme aymazlığı ve densizliği sürekli olarak belli mahfillerden pompalanmaktadır.

Partimiz bölücü ve yıkıcı partiler dışındaki tüm siyaset aktörlerine bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da eşit mesafede duracak ve hiçbir partiyle uzaklık ya da yakınlık gibi mülahazalar gündeme getirilmeyecek ve de dillendirilmeyecektir.

3- Türk milletinin ayrışması ve etnik temelde birbirinden kopması için çok yoğun bir ihanet süreci tüm hızıyla işlemektedir.

Milletimizin tüm fertleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit ve onurlu birer üyesidir. Ayrılık kabul etmeyen bu bütünü parçalamak hiç kimsenin haddi ve harcı değildir ve olmayacaktır.

Bu çerçevede milletimizi oluşturan herkes ayrım gözetilmeksizin kucaklanacak; etnik, mezhep, köken ya da bir başka farklılık önemsenmeden her ferde ulaşmak için azami çaba sarf edilecektir.

4- Özellikle Milliyetçi-Ülkücü camiaya yönelik kurgulanan ve çok merkezli yürütülen yeni bir tuzakla karşı karşıya bulunulmaktadır.

Amaç bellidir ve o da Türkiye’yi yıkmaya ve bölmeye çalışanlara karşı dimdik ayakta duran, sonu ne olursa olsun mücadelede kararlı olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni içten dağıtmaktır.

Bu nedenle, Türkiye’nin çok nazik bu döneminde; duygularımızı, anılarımızı, ülkülerimizi istismar ederek aramıza sızmaya çalışanlara özellikle dikkat edilecek; yönlendirmelere, tahriklere, ajitasyonlara, içten pazarlıklı ve art niyetli tavsiye ve temennilere karşı çok dikkatli olunacaktır.

5- Güdümlü ve yandaş medya vasıtasıyla, partimizde sorun varmışçasına küstahça haberler yapılmakta, ısmarlama anketlerle kamuoyu yönlendirilmeye çalışılmakta ve Milliyetçi Hareket için önümüzdeki seçimlerde baraj sorunu olduğu ihanet korosu tarafından seslendirilmektedir.

Yoğun ve tehlikeli propaganda titizlikle takip edilecek ve gerekli olduğu hallerde Genel Merkez bilgilendirilerek mahalli düzeyde cevap ve karşılık verilecektir. Tüm teşkilat mensuplarımız Genel Merkez açıklamaları, çalışmaları, genelgeleri, duyuruları dışında hiç kimsenin ya da kesimin beyanlarına itibar etmeyecektir. Uydurulmuş anketlere inanılmayacak ve parti ve mensuplarımıza yönelik psikolojik operasyonlara karşı hazırlıklı olunacaktır.

İlave olarak önümüzdeki süreçte tekrar artma tehlikesi olan terör olaylarına karşı dikkatli olunacak, özellikle Milliyetçi-Ülkücüleri tahrik ve provokasyonlarla olayların içine çekmeye çalışanlara fırsat verilmeyecek ve hiçbir kavganın tarafı olunmayacaktır.