BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'ın gizli niyetini söyledi

MHP lideri Bahçeli Başbakan Erdoğan'ın ve iktidarın gizli gündemi olduğunu iddia ederek şunları söyledi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "PKK açılımı adı altında Türkiye’nin bölünmesini hızlandıran bir yaklaşımın hukuki süreci için bu pakete tuzaklar konmuştur." dedi.

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi'nin toplu açılış törenine katılmak üzere Ereğli'ye gelen Devlet Bahçeli, partililer tarafından ilçe girişinde karşılandı. Törenin yapılacağı Yunus Emre Meydanı'na yürüyerek gelen Bahçeli, burada vatandaşlar tarafından sloganlarla karşılandı. Burada halka seslenen Bahçeli, 8 yıldır ülkeyi yöneten AK Parti'nin her konuda ayrımcılık yaptığını iddia ederek, "Bu anayasa değişikliğinde AKP’nin ve Başbakan’ın gizli gündemi ve niyeti var. Bunlardan birincisi PKK açılımı adı altında Türkiye’nin bölünmesini hızlandıran bir yaklaşımın hukuki süreci için bu pakete tuzaklar konmuştur. HSYK’nın kuruluş rakamları üzerinde oyunlar oynuyor, oraları yandaşlarla doldurup yargıyı sana bağımlı hale getirmek istiyorsun." dedi.

"HAYIRCILARI POTANSİYEL DARBECİ OLARAK GÖRÜYORLAR"
12 Eylül'de yapılacak Anayasa değişikliği paketi referandumu konusuna da değinen Bahçeli, AK Parti'nin Anayasa değişikliğine 'hayır' diyecekleri darbeci, 'evet' diyecekleri demokrat olarak nitelendirdiğini savunarak, "Böyle sakat bir zihniyet olabilir mi? Böyle davranarak Anayasal hakkı olan oy hakkını 'hayır' yönünde kullanacakların aklına, 'Eğer hayır dersem yarın savcı hakkımda darbecilikten suç duyurusunda bulunur mu?' korkusunu salarak bir korku imparatorluğu oluşturmak istiyorlar. Bu ülke darbeler yaşamıştır. Ülkenin geleceğini karartan gelişmeler yaşamıştır. Bunların önüne geçmenin başlıca yolu demokrasi kültürünü geliştirmektir. Referandum da bunun bir parçasıdır. Sizden istirhamım, referandumu hafife almayın. Bu referandum sadece bir halk oylaması değil, önümüzdeki seçimlerde iktidarın değişip değişmeyeceği konusunda da bir öngörü olacaktır. Bu nedenle 12 Eylül günü mutlaka sandığa gidin ve özgür iradenizi kullanarak oyunuzu verin" dedi.