BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Bahçeli Erdoğanı zıplatacak!

Erdoğan muhalefet için "koyun bile güdemezler" dedi. Bahçeli bu cümlenin üzerine öyle bir söz etti ki, Erdoğan yerinden zıplar...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Güdülmeyi de ahlaksızlık ihanet sayıyoruz' dedi ve "Okyanus ötesinden gelen her direktifi yerine getirme gafleti içerisinde bulunacaksın, daha sonra diğer partililere koyun güdemiyor deyip küçülteceksin. Böyle bir Başbakan olabilir mi?" sözleriyle asıl güdülenin Erdoğan olduğunu ima etti. "Bush'la ruh ikizi olacağıma CHP ile olmaktan gurur duyarım" dedi.

Karabük Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki miting alanına Devlet Bahçeli, saat 13.15'de geldi. Meydanı dolduran yaklaşık 6 bin kişiye seçim otobüsünün üzerinden seslenen Devlet Bahçeli, mutlaka sandığa gidilebilmesi için gayret gösterilmesini isteyerek, vatandaşları T.C kimlik numaralarını almaktaki gayretlerinin demokratik şuurun güzel bir örneği olduğunu söyledi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 79 YILINI SİLDİ

Türkiye'nin 6 yıl 4 aydan bu yana AKP zihniyeti ile yönetildiğini söyleyen Bahçeli şöyle konuştu:

"Tek başına iktidar oldu. Her türlü yasa değişikliğini yapmaya, sosyal ve ekonomik politikayı uygulamaya, Anayasa değişikliğini referandum yoluyla tek başına yapabilecek bir sayısal çoğunluğu var. Bu iktidarın mazereti olamaz. Şikayeti olamaz. Geçmişi sorgulayarak kendisine mazlum ve mağdur rolü oynama hakkı yoktur. Başbakan iktidar olduktan sonra bir milat belirledi. 2002 yılı, ne varsa 2002 yılını esas alıyor. Ondan sonrayı esas alıyor. 2002'den önce bu ülkede neler yapıldığını inkar ediyor. 85 yıllık Cumhuriyet döneminin 79 yılını yok sayıyor. Sanki Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 yılında kurulduğu yok sayılıyor. AKP'nin iktidar olmasından sonra kurulmuş yeni bir devlet gibi algılanıyor, karalanıyor, üstü çiziliyor. Son günlerde siyaseti kirletme üslubu, çirkinleştirme, inkarcı, aşağılayıcı kavramlarla seçim propagandası yapıyor. Başından beri böyle, bu konuşmalardan partilileri de rahatsız, bakanları da rahatsız. Ancak Erdoğan bu üslubuna devam ediyor. Rahatsızlığı nedir, saldırgan olmasının sebebi nedir. Ülkeyi nereye götüreceğini zannediyor"

ANKARA'NIN NERESİNDE KOYUN GÜDECEK YER VAR

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın gerginlik yaratarak oy topladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye bir eksen çizmiş. Burada kendisine oy verenler var, onlar dost kabul edilmiş. Oy vermeyenler ise hasım kabul edildi. Etnik ve inanç temelinde çatışma ve ayrışma yapanlara kendi kitlesini koruyarak, husumet içerisinde yaratılan gerginlikle taraflar toplayarak gerginlik yaratıyor. Bu kadar saldırgan olmamak lazım. Başbakan bir ihtirasa bürünmüş, korku sarmış. Anlaşılıyor ki ciddi bir oy kaygısına sahip. 6 yıllık saltanatının sallandığını görür hale geldi. Korkuyor, endişeli, saldırıyor. CHP'ye, MHP'ye ve çiftçiye saldırıyor. Bir derdini söyleyen memura saldırıyor, basına saldırıyor. Bunların sonucunda neye varacaksın. 'Türkiyede bunlar 10 koyunu güdemiyor' diyor. Bu bir üslup mudur? Bu Başbakan'a yakışan bir söz müdür. Ankara'nın neresinde koyun güdecek yer var ki, sen Bahçeli ve Baykal'a laf atıyorsun. Ben kalksam desem ki, 'Evet biz koyun gütmesini bilmiyoruz. Güdülmeyi de ahlaksızlık ihanet sayıyoruz'. Okyanus ötesinden gelen her direktifi yerine getirme gafleti içerisinde bulunacaksın, daha sonra diğer partililere koyun güdemiyor deyip küçülteceksin. Böyle bir Başbakan olabilir mi?"

BUSH İLE RUH İKİZİ OLACAĞIMA...
DİĞER SAYFADA

[PAGE]

Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyor ki, 'ruh ikizidir', ne demekse bu ruh ikizi. Diyelim ki ruh ikizi olduk. Bende diyorum, 'Bu ülkenin insanıyım. Bu ülkenin insanlarının kurduğu lideriyle, her partiye oy verenleriyle ruh ikizi olmaktan şeref duyarım' Bush ile ruh ikizi olarak Orta Doğu'da gezmeyi, bu ülkeye yakıştıramam. Konuşmalarına dikkat et. Senden önce çok söylenecek söz vardır. Siyasi anlayışımız buna fırsat vermez. Söylediklerini çok ciddiye almıyorum. Devletin imkanlarıyla dolaşıyorsunuz. Kırmızı halılar üzerinde saltanat sürüyorsun. Davos'un fatini oldun, çıka çıka Osmanlı'dan 1. Tayyip Erdoğan Padişahı oldun"

ATEŞLE OYNUYORSUN ERDOĞAN

İnsanları etnik kökenlerine göre ayırmanın doğru olmadığını açıklayan Bahçeli, şunları söyledi:

"Başbakan diyor ki, 'Türkiye'de 36 etnik grup var'. Bunu sana soran mı var. Bu milletin öz evlatları olarak kabul edilen, değerlendirilen bu insanları kökenlerine göre 36'ya bölmenin kime ne faydası var? Türkiye'yi 36'ya bölersen Türkiye ne olur? Onun için bu 36 etnik grubu ve bunları sayma. Bunların her birisi için televizyon kurmak gibi heveslenme nereden geliyor. Neden bu görevi üsleniyorsun, bu görevi sana kim veriyor. Bu tartışmaları dışarıda tutmak lazım. Bu halk arasında kök salarsa dalga dalga yayılır. İnsan komşusundan alışveriş yapmaz. Bir etnik kökenden birisi gelin geldi, 4 çocuk oldu. Bu ayrışmayla Türkiye bölünmeye giderse belki babası geline gel evine diyecek. Peki 4 çocuğu nasıl paylaşacaklar. Kime ne diyecekler. Kim anasının yanında kalacak, kim babasının yanında kalacak. Türkiye'de bunlar hassas konular. Seçim malzemesi yapılamaz. Siyaset yapılamaz. Ateşle oynamaktadırlar. Önce Erdoğan'ı sonra AKP'yi sonra da Türkiye Cumhuriyeti'ni yakar. Dikkatli olmak lazım"

ALIN PAKETİ VURUN TOKADI

Vatandaşlardan gelen yardımları almalarını isteyen Bahçeli şöyle konuştu:

"Şimdi de açlıkla inleyen insanları küçük paketlerle aldatarak oylarına ambargo koymaya çalışıyorlar. Türkiye genelinde bu kanaat yaygınlaştı. Türkiye Cumhuriyeti, milli demokratik, laik bir sosyal devlet. Her zaman laiklik öne çıkartılır. Sosyal anlayıştan kimse bahsetmez. Sosyallik çağımızın anlayışıdır. Yetimin, öksüzün hakkını aramak onları bir insanca ortamda yaşatmak asli görevimiz haline gelmiştir. Sosyal devlet anlayışına hizmet edecek bir kurum oluşturulmuştur. Bu da Başbakanlığa bağlıdır. Bu fonda biriken paraları kaynakları, kendi partilerinin tekrar elde edilmesi için kullanarak istismarı çok siyasi bir ahlaksızlıktır. Yoksulun elinden tutup sahip olma bahanesiyle onun boynuna kement atmak kadar adi ve şerefsiz bir yaklaşım olamaz. Bu kaynaklar herkesin hakkıdır. Size gelen paketler hangi sebeple geliyorsa almaktan utanmayın. Saklanmayın, 'yoksulluğumuz açığa çıkıyor' diye toplumda eziklik hissetmeyin. Bu sizin hakkınızdır, helalinizdir. Yiyin için ama boynunuza kement geçirtmeyin. Elektrik olmayan yerde buzdolabı dağıtıyorsun, kömür dağıtıyorsun. Sonra da yoksulluk edebiyatı yapıyorsun. 'Kimsesizlerin kimsesizi' diye bir de sıfat yakıştıyorsun. Kimsesizlerin istismarı olduğunu söylemekten niye utanıyorsun. Böyle yardımlar geldiği zaman utanmayın alın paketleri vurun tokadı. Yakında Türkiye'de de göremezsiniz zaten. Okyanus ötesinden iktidar yolu açılanların iktidarı kaybettiklerinde gidecekleri yer neresi olabilir. Bu seçimler çok önemli"

Bahçeli 45 dakika süren konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adayı Rafet Vergili için partililerden oy istedi. Bahçeli daha sonra Bartın'a gitti.