BIST 9.704
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.432,38
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Erdoğan'a yeni sıfat buldu

Kasetlerden iktidar partisini sorumlu tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eleştiri oklarını tümüyle Başbakan Erdoğan'a çevirdi

Abone ol

Kasetlerden iktidar partisini sorumlu tutan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eleştiri oklarını tümüyle Başbakan Erdoğan'a çevirdi.

Partisinde yaşanan kaset skandalıyla ilgili “Devlet yok, milletime gidiyorum” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan için “Organize suç örgütü eşbaşkanı” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitingi öncesinde bir grup gazeteciyle sohbet etti.

Devlet Bahçeli'nin gündeminde özel hayata ilişkin gizli görüntüler vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Bahçeli, "Başbakan'ın yeni sıfatı siyasi amaçlı tuzak ve tehdit işleri organize suç örgütü eş başkanı oldu" dedi.

İSTİFA EDENLERLE GÖRÜŞMEDİ

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in "Kasetlerle avantaj sağlamak isteyeni şerefsiz sayarız" sözünü de değerlendiren Bahçeli, "Söz kafi değil sonuç almaları lazım" diye konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinden istifa edenlerle henüz görüşmediğini de söyledi.

SESSİZ ÇOĞUNLUK 12 HAZİRAN'I BEKLİYOR

Bahçeli daha sonra Afyon mitinginde AK Parti hükümetine yüklendi. Bu partinin aldatma ve kandırma partisi haline dönüştüğünü savunan Bahçeli, sessiz çoğunluğa dikkat çekti:

"Ancak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 9 yıllık uygulamasının farkında olan, 'sessiz bir çoğunluk olarak bugün söylemiyorum, neyi söyleyeceksem 12 Haziran'da söyleyeceğim' diyen milyonlar var. O sebepten dolayı bir değerlendirmeyi yaptığımızda bu gerçeği ortaya koymak çok daha kolay olacaktır.''

''SORUNLAR GEÇERLİ İSE AKP'NİN BARAJIN ALTINDA KALMASI LAZIM''

''Bazı sözde kamuoyu araştırma şirketleri AKP'den beslenmenin yolu olarak, onları olduğundan fazla göstererek milleti bilgilendirmek yerine, kamuoyunun gerçeğini görmek yerine, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. Yani kamuoyu araştırması değil, kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar'' diyen Bahçeli, şunları söyledi:

''Yüzde 40'ın üzerinde bir oy alacağı iddiasını ileri sürüyorlar, diyelim ki bu doğru. O zaman aynı araştırmada bir başka sorun var; 'Size göre Türkiye'nin temel sorunları nelerdir' dediğimizde, vatandaşımız cevap veriyor ve 'birinci meselem işsizliktir, ikincisi yoksulluktur, üçüncüsü asayişsizliktir, dördüncüsü yoksulluk, beşincisi ise bölücü terör faaliyetleridir' diyor. Şimdi bu duruma baktığımızda eğer ülke insanları tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yüzde 40 oy vermeyi düşünüyor ise bu sorunların olmaması lazım ama bu sorunlar geçerli ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değil yüzde 40, barajın altında kalıp Meclisin dışına atılması lazım."