BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  SEÇİM

Bahçeli: Duydun mu muhtar gardaşım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Osmaniye mitinginde seçim vaatlerini anlattı, muhtarlara böyle seslendi.

Abone ol

Osmaniye'ye halka hitap eden MHP lideri Bahçeli, "Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Duydun mu muhtar gardaşım maaşın 1400 lira" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim kampanyası kapsamında memleketi Osmaniye'de partisinin mitinginde konuştu. Bahçeli seçim vaaatlerini anlattı:

KDV ALINMAYACAK

"Emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Ayrıca esnaflarımızın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız.

Çiftçilerimiz feryat etmektedir. Bu kapsamda mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldıracağız. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV almayacağız. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV’yi yüzde 1’e düşüreceğiz.

MAZOT 1 LİRA 75 KURUŞ

Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceğiz. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için bizimle yürüyecek misiniz?

Erdoğan çatlasa da, Davutoğlu patlasa da, Maliye Bakanı bütçe dengelerini hatırlatsa da, asgari ücreti net 1400 liraya çıkaracağız. Hayırlı olsun. İmamsız ve müezzinsiz cami bırakmayacağız. Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız.

Köy ve mahalle muhtar maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani en az 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Duydun mu muhtar gardaşım maaşın bin 400 lira.

bahceli.20150604154219.jpg

ESNAFA PRİM MÜJDESİ

Esnaf ve sanatkârlarımız yeni işyeri açtılarsa, onları beş yıl süreyle gelir vergisinden muaf tutacağız.

İlave olarak, kendi nam ve hesaplarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır. Şoför esnafımızın aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Kutlu olsun. Bizimle yürümeye söz veriyor musunuz?

HER YIL 700 BİN İNSANA İŞ

İşsiz kardeşlerim üzülmeyin, Üreten Ekonomi Programımızla her yıl 700 bin insanımıza iş sağlayacağız, sorunlarınızı bitireceğiz. Bugüne kadar kim, hangi ad altında, hangi tutar ve miktarda yardım alırsa alsın, anasının ak sütü gibi helali olan sosyal yardım ve desteklerden kesinlikle mahrum bırakılmayacaktır.

700 LİRA AİLE DESTEĞİ

Ve de bu yardımları refah artışı kapsamında yükseltip yüzleri güldüreceğiz. Muhtaç durumda olan ailelerimizin en az bir ferdine iş vereceğiz. İş sağlanana kadar, asgari ücretin yarısı kadar, yani 700 lira “Aile Desteği” adı altında ödeme yapacağız. Şehit yetimlerimizin tamamına iş sağlayacağız.

Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin önlenmesi için her türlü hukuki, idari ve sosyal tedbirleri uygulacağız.

AĞIR ENGELLİ AYLIĞI 600 LİRA

Evi olmayan muhtaç ailelerimize sosyal konut sağlayacağız. Veya 250 lira kira yardımı yapacağız. Engelli ve engelli yakını aylığını 400 liraya, ağır engelli aylığını 600 liraya yükselteceğiz. lköğretime ve ortaöğretime devam eden evlatlarımızın annelerine muhtaçlık durumlarını dikkate alarak en az 50 lira vereceğiz.

Aylık 200 kilowatsaatin altında elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlarımıza yüzde 75 indirim yapacağız. Hayırlı olmasını diliyorum. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Hilalkart uygulamasına geçeceğiz. Güle güle harcayınız.

ALAYINI KADROLU YAPACAĞIZ

Öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmalarının önünü açacağız. Üniversite sınavını kaldıracağız. Atanamayan 330 bin öğretmenimizin KPSS puanları yanmadan atamalarını yapacağız. Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalıştırılan taşeron işçilere kadro vereceğiz. Kamuda sözleşmeli, geçici, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri şekilde istihdam edilenlerin alayını kadrolu yapacağız.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Kapatılan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden açacağız. Emniyet mensuplarımızın çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirecek, bu kapsamda polislerimizin ek göstergesini 3600’e çıkaracağız. Hayırlı, uğurlu olsun.

Astsubaylarımızın intibaklarını yapacak, haklarını verecek, uzman jandarma ve uzman erbaşların tüm mağduriyetlerini gidereceğiz. Ve şüphesiz bölücülüğün ve terörün kökünü kazıyacağız. Temiz siyaset, dürüst yönetim için Bizimle Yürü Osmaniye.

Dik baş, tok karın, mutlu yarın için Bizimle Yürü Osmaniye . 7 Haziran’da MHP’ye oy verecek misiniz? 7 Haziran’da vatana, millete ve geleceğinize sahip çıkacak mısınız? MHP’nin Osmaniye milletvekili adaylarını tam kadro Meclis’e gönderecek misiniz?