BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli de TRT'den hesap soracak!

MHP lideri Bahçeli, TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarına yönelik tavrını eleştirdi, hesap soracağını söyledi.

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin TRT’nin yanlı davranışlarıyla büyük bir adaletsizlik içinde gerçekleştiğini savunarak, "Bu devir böyle gitmez. Devir değişir gün değişir. Bir gün gelir, şimdiki TRT’nin başı olmak üzere haberler müdüründen tutun programcısına kadar hesap sormazsam namerdim" dedi. Bahçeli, Tefenni Belediyesi'ni ziyaretinde kendisine hediye edilen dipçiğinde üç hilal ve bozkurt bulunan av tüfeği ile poz verdi.
 
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için çıktığı gezilerde bugünkü durağı Burdur oldu. Öğle saatlerinde kente gelen MHP Liderini, Burdur girişinde partililer karşıladı. 

25.20140804234503.jpg 
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN DİĞER ADI KRİZ
 
MHP Lideri Bahçeli, Tefenni Belediyesi’nin balkonundan yaptığı konuşmada 2014 yılında Türkiye’de çok önemli siyasi gelişmeler olacağının bütün siyasi partiler, aydınlar, sivil toplum kuruluşları sıkça ifade edildiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye açısından sorunlar getirdiğini, ya bir siyasi krizin başlangıcı ya da bir siyasi krizi beraberinde getiren süreçler olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem kritik, hem nazik, hem de Türkiye için çok önemlidir. İç ve dış odaklarında yakından alakasını çekmemektedir. Şimdi ilk defa halkımız tarafından cumhurbaşkanı seçilecektir" dedi. 
 
’TRT YÖNETİCİLERİNDEN HESAP SORMAZSAM NAMERDİM’
 
Yasanın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl olacağını ayrıntılarıyla belirleyemediğini gibi seçim takvimi ve adayların görevi bırakıp bırakmama konusunda yasada netlik olmadığını savunan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: 
 
"AKP’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlık görevini bırakmadan, Türkiye’nin imkanlarını, devletin bütün imkanlarını kendi adaylığına kullanarak, her türlü toplu açılış, temel atma bahaneleriyle, TOKİ’nin imkanlarıyla vilayetlerin desteğiyle, göstermelik taşıma mitinglerle ve yandaş televizyonların sabahtan akşama kadar Recep Tayyip Erdoğan dizisini gösterircesine propagandanın yapıldığı bir ortamda üç adaydan bir tanesi bu imkanlara yarışta bulunurken, diğerleri ise vatandaşların kıt desteği, imkansızları ve özellikle de bir kamu kuruluşu olan TRT’nin yanlı davranışlarıyla büyük bir adaletsizlik içinde gerçekleştirilmektedir. Bir gün gelecek başta bu yanlışlıkları yapanlar olmak üzere, yanında TRT’nin bugünkü yöneticileri olmak üzere bu adaletsizliği, kısıtlamanın, bu yanlışın ısrarlı bir şekilde sürdürülmesiyle, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin meşruiyetini tartışılır hale getirenler, inşallah, hukuk önünde kendilerini tartışılacağına şahit olacaklar. Bu devir böyle gitmez. Devir değişir gün değişir. Bir gün gelir, şimdiki TRT’nin başı olmak üzere haberler müdüründen tutun programcısına kadar hesap sormazsam namerdim. Ne demek 500 saat Recep Tayyip Erdoğan’a veriyorsun, 7 saati Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na, 3 saati de üçüncü adaya veriyorsun. Bu nasıl bir adalettir, bu nasıl bir yüzle seçim yapılması demektir. Bu milleti, bu imkanlarla nasıl aldatmaya cesaret etmektesiniz."
 
10 AĞUSTOS ERDOĞAN’IN HÜLYALARINI YIKILACAĞI GÜN OLACAK
 
10 Ağustos’un Türkiye’de Başbakan Erdoğan’ın 12 yıllık iktidara son veren gün olması dileğinde bulunan Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan’ın hülyalarını, rüyalarını yıkan bir gün olarak, Türkiye Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulacak, Türkiye yoksuzluk ve rüşvetin hesabını soracak bir güne gelecektir" diye konuştu. 
 
’ERDOĞAN’DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ’
 
Partisi MHP’de her zaman ilkeli davranışın geçerli olduğu, ’kıvırma, kırılma’ olmadığını belirten Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır. Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık, 25 Aralık yoksuzluk ve rüşvet olayında aklanmadan paklanmadan, ailesi hesabını vermeden, 4 bakanını yüce divana göndermeden cumhurbaşkanı olamaz, olmamalıdır" diye konuştu.