BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli: Bu nasıl bir ayaktır ki

Bahçeli'nin gündeminde 17 Aralık operasyonunda basına gösterilen para dolu ayakkabı kutuları vardı.

Abone ol

Bafra'da halka seslenen Bahçeli, "Türk siyasi tarihinde ve ekonomik hayatımızda ayakkabı kutusunun içerisinde 4,5 milyon dolar paranın konulacağı aklınıza geliyor mu, sonra bu nasıl bir ayaktır ki 4,5 milyon doları oraya alıyor, bu nasıl kutudur" diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Bafra programında vatandaşlara seslendi.

17 ARALIK KARA BİR GÜNDÜR

"Önce ülkem, sonra milletim, sonra partim" diyebilmenin de bir erdem olduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"O sebepten dolayı, hep beraber düşünelim. Bu böyle değil ise Bafra'da AKP'ye oy vermiş, AKP'yi kuran, üyesi olan vatandaşımızla 13 yıl sonra AKP'yi yönetenler arasındaki gelir farkınız az buçuk dengede ise parti olarak mutlusunuz, mesutsunuz ama uçurumlar varsa, söz gelimi, burada dört tane bakanın çocukları gibi Bafra'nın gençleri de villa sahibi ise, iş güç sahibi ise, 63 milyon rüşveti rahatlıkla alabiliyorsa, onun yaşadığı hayatla sizin yaşadığınız hayat arasında mutlaka bir uçurum vardır. Bunu iyi düşünmek lazım. Onun için aziz vatandaşlarım, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yolsuzluk ve rüşvetler olmuştur, bunlara hiçbir şey söyleyecek söz değil ancak bu olaylar, 17 Aralık itibarı ile düşündüğünüzde, 17 Aralık Türk milleti için bir kara gündür. 17 Aralık Adalet ve Kalkınma Partisi, özellikle de yöneticileri açısından bir yüz karasıdır."

BU NASIL BİR AYAKTIR

17 Aralık operasyonundan sonra yapılan tutuklamalara da işaret eden Bahçeli, şöyle dedi:

 "Bu 17 Aralık Türkiye'de en büyük yolsuzluk ve rüşvetin gerçekleştiği bir dönemin başlangıcı olmuştur. Bir an düşünün, 41 kişiyi bir savcı kolluk kuvvetleri ile beraber 6.30, 7.30 arasında bir baskın yoluyla tutukluyor, yargı da onları tutuklama kararı veriyor, böylelikle 41 kişi tam 74 gün cezaevi hayatında kalıyor, bazıları erken çıkıyor, bazıları 74. günde. Şimdi cezaevinde kimse yok. Bugün ise yolsuzluğun başladığı günden itibaren tam 84 gün geçmiş, bu arada çok daha büyük olaylar gelişiyor. Bunlar arasında, değerli vatandaşlarım anlaşılabilmesi için söylüyorum. Evladınıza ayakkabı ihtiyacı olduğu zaman Bafra'nın içindeki bir kundura mağazasına gidip beğendiği bir ayakkabıyı alıp eve getirirken ayakkabı kutusuna koyup getiriyorsunuz. Geldikten sonra kutuyu ne yapıyorsunuz acaba? Zannederim ya yırtıp atıyorsunuz ya sobaya atıyorsunuz yansın ısınalım diye ama Türk siyasi tarihinde ve ekonomik hayatımızda ayakkabı kutusunun içerisinde 4,5 milyon dolar paranın konulacağı aklınıza geliyor mu, sonra bu nasıl bir ayaktır ki 4,5 milyon doları oraya alıyor, bu nasıl kutudur."

BU GİDİŞAT FELAKETE GÖTÜRÜR

"Bunu değerli vatandaşlarım demokrasi içinde sormalıyız. Demokrasi içinde sormanın yolu seçimdir. Seçimlerden en yakını 30 Mart'tır" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Dolayısıyla 30 Mart'ta sandığa gidelim, bugünkü iktidarı önce uyaralım. 30 Mart kalkıp belediye başkanlarını seçer, iktidar değişikliğinin işaretini verir, yol izini sürer ama iktidar değişikliği 2015 yılındadır. O zaman bunun hesabını sorabilmek için şimdiden uyarın. Özellikle de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş kardeşlerim, Recep Tayyip Erdoğan'ı uyarın. Bu gidişat iyi değil, bu gidişat felakete götürüyor. İşte Ukrayna'yı gördünüz. Ukrayna'da yolsuzluklardan dolayı iktidarla muhalefet unsurları 15 günde çatışmaya girdi, iktidar 86 kişiyi katletti, halk ayaklandı, sarayı bastı, adamı Ruslar zor kaçırdı. Böyle durumlar oluyor dünyada. Bu gibi durumlar Türkiye'de yaşanmasın. Biz bin yıllık kardeşliğimizi bozmayalım. Birbirimize saygılı olalım, iç çatışmayla, ayaklanmalarla PKK'ya da fırsat verecek hatalara düşmeyelim. Biz inandığımız yolda gidebilmek için demokrasi yoluyla, seçim yoluyla geleceğimizi belirlemeliyiz. Onun için bugün uyarın, uyarıdan anlarsa anladı, kendine çeki düzen verir, anlamazsa bildiği gibi gider ondan sonrası da kendisinindir artık, söylenecek bir söz kalmaz. Ama yolsuzluk ve rüşvetle bu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir avuç yöneticisi, alayını kastetmiyorum, bir avuç yöneticisinden de de bu millet hesap soracaktır. Yetimin, öksüzün, kimsesizin hiçbirisinin rızkına, kazancına el uzatarak Türkiye'nin sömürülmesine müsaade edilmez. Onun için 2015 yılına kadar sabırla ne yapıyorsan yap, 2015 yılı 12 Haziran'ına kadar geldiğin gibi gideceksin Recep ağa hiç merak etme. Abbas yolcudur.."

penalti.jpg

Bahçeli, vatandaşlara hitabından sonra İlkadım Belediyesi Karasamsun Spor Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi, kompleksin içinde bulunan sahada penaltı atışı yaptı.