BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05

Bahçeli Anodulu Bozkurt'ları ile helalleşmeli!

Ülkücü tabanda Bahçeli tartışması yaşanırken bir Anadolu Bozkurt'undan çarpıcı sözler geldi..

Türkiye Cumhuriyeti 2019’da tarihinin en önemli kırılma seçimlerini yapacak.

Bir tarafta yerel, bir tarafta genel diğer tarafta ise son derece önemli olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için Cumhurbaşkanlığı seçimleri…
Türk siyaseti yeni bir şekil alacak..
Görülmemiş bir kutuplaşma başladı bile…
Seçimlere Batı’nın ve ABD’nin bu kez sessiz ve derinden değil, açıktan müdahale edeceğini söylemekte zor olmayacak…
Cepheler belli;
Bir tarafta AK Parti ile MHP…
Diğer tarafta CHP, HDP ve Akşener’in partisi…
Kılıçlar çekildi bile!..
Baksanıza ilk Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener!..
Kim ne derse desin;
2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderi, Bahçeli’nin izleyeceği politikaya ve ülkücü hareketi diri tutmasına bağlı olacaktır diye düşünüyorum…
Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı işbirliği MHP tabanında tartışılsa da, bazı analizler ve yorumlar son derece çarpıcı oluyor..
İşte onlardan biri de MHP’nin Trabzon’da uzun yıllar başarı ile il başkanlığını yapan, ülkücü hareketin önemli bir parçası olmuş, son dönemde ise küstürülmüş Muhammet Öztürk…
Gerçek bir Anadolu Bozkurt u olan ve bir süredir kenarda bekleyen Öztürk, Genel Başkan Bahçeli’nin Anadolu Bozkurtlarını küstürdüğünü, MHP’ye yeniden ivme kazandırmak için bu kişilerle helalleşmesi gerektiğini söylüyor.

Gelin dinleyelim bir Anadolu Bozkurt'unun çarpıcı sözlerini;
ANADOLU BOZKURTLARI İLE KUCAKLAŞMALI
“Sayın Bahçeli üzülerek söylemek gerekirse 20 yıldır yanındaki çakallar yüzünden MHP’nin gerçek sahibi olan Anadolu Bozkurtlarını dışlayıp küstürdü. Köşeleri ne oldukları belli olan bu çakallara verirsen, bugün güçsüz olduğunu gördükleri an seni böyle terk ederler. Sayın Bahçeli’nin AK Parti ile yaptığı işbirliğinden dolayı değil ama Anadolu Bozkurtlarına karşı takındığı tavır ve dışlama nedeniyle vicdani sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. O nedenle MHP’nin de geleceği için yeniden Anadolu Bozkurtları ile helalleşmek zorundadır.”BAHÇELİ-

BAHÇELİ-ERDOĞAN İŞBİRLİĞİ DOĞRU

Öztürk MHP ile yollarını ayıranların aksine Bahçeli’nin referandum öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı işbirliğinin Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için son derece önemli ve doğru olduğunu düşünüyor.
Peki neler söylüyor:
“Sayın Bahçeli’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hem içeriden hem de dışarıdan bulunduğu şartlar gereği AK Parti ile ortaya koyduğu ortak akıl son derece yerinde olmuştur ve eleştirmek insafsızlık olur. Bahçeli’yi parti içindeki tutumu nedeniyle eleştirmekte ne kadar haklıysak, Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbali için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak akılda buluşarak izlediği politikalar ve ortaya koyduğu yolun doğru olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin makas değiştirmeye zorunlu olduğu bu dönemde iç ve dış mihraklara karşı bu mücadele ancak halkı harekete geçirecek güçlü bir liderle olurdu. O lider de gerçek olan şu ki millette önemli bir karşılığı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan ve Bahçeli’nin milli politikalar üzerinde birleşmesi Türkiye için kader noktası olmuştur. AK Parti’nin o çok eleştirdiğimiz gayri milli politikalarından geri dönmesine ve her ülkücünün istediği milli politikalar ortaya koymasına Sayın Bahçeli vesile olmuştur. O nedenle Erdoğan ve Bahçeli doğru yoldadır. Bugün kim ne derse desin Türkiye bütün politikalarını milli çizgiye taşımıştır. O nedenle hem Erdoğan hem de Bahçeli’ye hem içeriden hem dışarıdan saldırı yapılmaktadır.”

BU BİRLİĞİ DEVLET İSTEDİ

Peki Erdoğan-Bahçeli ittifakı nasıl bir anda ortaya çıktı?
İşte çarpıcı cevap:
“Görülmüştür ki Türkiye’nin geçtiği devletin de bekasını ilgilendiren kritik süreçte bir üst irade devreye girmiştir. O üst irade de devletin kendisidir. Erdoğan ve Bahçeli devletin sesini dinlemiştir. Bugün izlenen yol son derece doğrudur. Bu yolda toplumda önemli bir karşılığı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bağımsız bir dış politika izlemesi ve terörle mücadelede artık ödün vermemesi büyük bir şanstır. Bugün Türkiye kendi milli tankını, silahını, uçağını yapmaktadır. Bugün Türkiye hayal ettiğimiz projeleri hayata geçirmektedir. Bugün Türkiye dünyanın gözüne baktığı ülke konumundadır. Çünkü ses getirmektedir.”

ÜLKÜCÜ NE İSTEDİ DE OLMADI?

AK Parti’nin MHP’nin milli politikalarını ortak akıl olarak benimseyip icraat yaptığını da belirten Öztürk, bakın neler söylüyor:
“Ülkücü hareket ne diyordu. Çözüm süreci bitirilmeli. Terörle mücadele devam etmeli. TBMM’deki bölücü zihniyetler için adli süreç başlatılmalı. Anayasa’nın kırmızı çizgilerine dokunulmamalı. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ülküsü vazgeçilmez olmalıdır. Peki ne oldu? Recep Tayyip Erdoğan bunların hangisinden ödün verdi? Hepsi hayata geçirildi. Erdoğan her ülkücünün beklediği, istediği hamleyi yapmıştır. MHP ile AK Parti’nin bugün milli politikaları örtüşmüştür. Bahçeli devletin bekası için referandumdaki destek kararı ile belki de Erdoğan’ı HDP ile yapmaya zorunlu kalacağı işbirliğinden kurtarıp yüzde yüz milli çizgiye taşımıştır. Bu da Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan bütün oyunları bozmuştur. O nedenle Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı ittifak ne kadar doğru ise, parti içerisindeki sıkıntıları çözememesi, bugüne kadar çakallara yol verip ülküdaşlarımızı kenara itmesi o kadar yanlış olmuştur. Bu yanlıştan mutlaka dönmelidir.”

ÜLKÜCÜNÜN YERİ MHP’DİR

Meral Akşener’in kurduğu parti MHP’yi ne kadar etkiler, Türk siyasetine ağırlığını koyar mı şeklindeki sorumuza ise Öztürk yine çarpıcı sözlerle cevap verdi.
Bakın neler söyledi:

Meral Akşener’in partisi, Sayın Bahçeli Anadolu Bozkurtları ile yüzleşip helalleştiği takdirde sadece MHP’nin tozunu alacaktır. Gerçek ülkücünün adresi MHP’dir. Bakın Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in unutulmaz sözleri var. O dönemde ANAP ve Doğru Yol Partisi'nde kendisine ülkücü diyenleri eleştirirken ne diyordu. "Ülkücülük kimsenin tekelinde olmaz diyorlar. Halt etmişler. Ülkücü ve Ülkücülük Milliyetçi Hareket Partisi'nde olur. Milliyetçi Hareket Partisi'nde olmayan ülkücü değildir."

Öztürk’ün son sözü nokta atış;
“ Bahçeli nereye koşuyor diyor ya. Söyleyeyim. Sayın Genel Başkan Devletin bekası noktasında siyaseten kesinlikle doğru yolda koşuyor. Ama partisini derleyip toparlama açısından yanlış istikamette. O nedenle Anadolu bozkurtları ile helalleşmek zorunda. Devletin bekası için güçlü bir MHP olmazsa olmazdır”
***
İşte bir Anadolu Bozkurt’u olan Muhammet Öztürk işte böylesine çarpıcı mesajlar veriyor.Bu mesajların takdiri hiç kuşkusuz ülküdaşlarında olumlu ya da olumsuz karşılık bulacaktır…