BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli: Afrin'e gider yaşadığım canı seve seve feda ederim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin operasyonuna ilişkin bomba mesajlar verdi. Bahçeli, "Afrin'e gider, yaşadığım canı seve seve feda etmeye hazırım. Bu da millete bir Devlet sözüdür." dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gerekirse ben de bir bozkurt gibi Afrin'e gider, yaşadığım canı seve seve feda etmeye hazırım" dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamaları yine gündem olacak.

SALON AYAĞA KALKTI: 18. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamalar yapan Bahçeli, 80 milyonu tek yumruk olmaya çağırdı. Bahçeli'nin "Yaşadığım canı seve seve feda etmeye hazırım" dediği anlarda salonda alkış tufanı koptu. İşte Bahçeli'nin Afrin'e dair çarpıcı açıklamaları:

HESAPLAŞMA ZAMANI GELMİŞTİR: Milli varlığımıza kin ve nefret besleyenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamamışlardır. Milli hayatımızda anıtlaşmış bir yeri olan kitabeler Türklüğün bekasına çok kuvvetli ve zamanlar üstü bir vurgu yapmıştır. Orhun Kitabeleri ile kökleşen milli beka şuuru asırlar boyunca taşınıp bugünlerine ulaşmıştır. Türk milletinin bekası siyaset üstü bir konudur. Bekamızın mahvı çöküş ve yok oluş demektir. Milli beka müdafaa edilmezse, tarihi haklarımız korunmazsa akıbeti ihanet lobisi tayin edecektir. Tehlike bu kadar yakın ve yakıcıdır. Artık terörizmle her seviyede hesaplaşma zamanı gelmiştir.

MİLLİ RUH AYAKTADIR: "Terörün kökü kazınacaksa gün bugündür. Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıya ulaşması için milli ruh ayaktadır. 
(Fransa'nın Afrin operasyonu için işgal yorumu) Türk milleti ile işgal kelimesi asla örtüşmemektedir. Fransa bize neyi anlatmaktadır? Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıdır.

TANKA SALDIRI: (3 Şubat'ta TSK tankına yapılan saldırı) Dün Afrin Küçük Darmık Dağı bölgesinde bir tankımızın vurulmasını sözde müttefik ülkeler ne ile izah edeceklerdir. NATO nerededir, niye sessizdir? NATO bugün yoksa, yarın olsa ne yazacak, olmasa ne çıkacaktır. Yedi düvel tekraren karşımızda toplanmıştır.

GÜN SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRMA GÜNÜDÜR: Milli birliğimiz yara alırsa bunun geriye dönüşü mümkün değildir. Gün, saflarımızı sıklaştırma günüdür. Gün kucaklaşma günüdür. Kucaklaşmanın adresi büyük Türk milletidir. Binlerce yıllık milli tarihimiz, hatası ile sevabı ile, üzüntüsü ile sevinci ile bizim ceddimize aittir.

HEDEF KIZIL ELMA ÜLKÜSÜDÜR: Türk milleyetçileri için hedef Kızıl Elma ülküsüdür. Zeytin Dalı Harekatı başlar başlamaz kabaran milli heyecandan ödü patlayanları gördükçe hayrete kapılmamak elde değildir. Kızıl Elma ülküdür. Ülküsü ve ülkesi olmayanların anlaması imkansızdır.

YÜZ BİNLERCE BOZKURT HAZIR BEKLEMEKTEDİR: Bozkurt çakalla karışmaz, bir tutulamaz. Gitsinler çakallar, sırtlanlara baksınlar. Bozkurdun önüne çıkmayı akıllarına bile getirmesinler. Bilinsin ki Zeytin Dalı harekatına bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, yüz binlerce bozkurt hazır beklemektedir. Türkiye tesadüfen bulunmamış, harita üzerinde kurulmamıştır. Türk milleti boşuna bir araya gelmemiş, bağımsızlık hediye olarak alınmamıştır.

TAŞIDIĞIM CANI SEVE SEVE FEDA VE HEDİYE EDERİM: Eğer, yeri gelirse, ben de bir Bozkurt gibi en ön safta Afrin'e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa, bu vatana, bu millete, taşıdığım canı seve seve feda etmeye hazırım. Bu da millete bir Devlet sözüdür."