BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.431,91
HABER /  SEÇİM

Bahçeli açık açık sordu! Beyaz Toros bir şifre mi?

Seçime sayılı günler kala CNN TÜRK ekranlarında merak edilen soruları cevaplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu'nun 'beyaz Toros' sözlerine sert çıktı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli CNN TÜRK ve Kanal D ortak yayınında Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Beyaz Toros" sözlerine sert çıkan Bahçeli, "Bu bir şifre mi? Örgüt mü? İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir?" dedi.

Bahçeli, "Eğer sen 'kuzu kuzu gelecekler' diyorsan millet bana yetki verirse bozkurt gibi kaçak saraya girer gerekeni yaparım" ifadelerini kullandı.

Sayın Başbakan televizyonlarda çok konuşuyor. Televizyonlarda konuşurken toplumu geriyor. Konuşulanların büyük bir çoğunluğunu gerçek dışı olduğu anlaşılıyor. Gerçek dışı konuşmalardan dolayı da aşırı derecede suçlanıyor. Mesela bizimle olan koalisyon görüşmeleri öncesi ve sonrası gerçek dışıdır. Meydanlardaki konuşmalar ile toplumu heyecanlandırdığını düşünüyor.

Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi? Örgüt mü?'

 Bağırmak çok önemlidir. Fakat her zaman geçerli değil. Sizden daha fazla biri bağırışa sizin bağırmanız yetersiz kalmış demektir. Sizin yok olmanız demektir. Sayın Ahmet Davutoğlu bey, şimdi çok daha bağıran bir siyasetçi konumunda.



Van'daki konuşmasında AKP düşerse diyor. Demek ki düşme ihtimali var. Kafasının bir kenarında var. Düşerse ne olur? Milleti tehdit ediyor. Bu arada beyaz Toros ortaya atıyor. 'Bu bir şifre mi?  Örgüt mü?' İktidar düştükten sonra iktidarın neden düştüğünün intikamını alabilecek bir yedek örgütlenme midir?

 Bu Toros'un başka bir anlamı daha var. 1 kilo toz 1 Toros. 3 kilo toz 1 minibas. Bölgenin ifadesi ile. 5 kilo toz 1 otobos. Acaba Recep Tayyip Erdoğan, sayın Ahmet Davutoğlu bu toz ile çok yakından alakalı olup beyaz Toros ile ne ilişkileri var? Kamuoyunu bu şekilde saptırmanın ne anlamı var? Toz da beyaz olduğu için. Tozdan kazanılan servetle alınan arabalara beyaz Toros denmiştir. Acaba bu böyle midir? Halkın ifadeleri bu. Benim özel bir araştırmam yok. Basının özellikle üzerinde durduğu bir konu. Türkiye'de  bir beyaz toz ticareti kötü alışkanlıklara gençleri sevk eden yapılanmalar var. Acaba bu o mudur? Yoksa bizim bilmediğimiz bir örgüt müdür?