BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.422,92
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli 4 bakan için yüce divan istedi

MHP lideri Bahçeli, dört bakanla ilgili olarak yüce divan kararının alınması gerektiğini söyledi.

Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun toplantısına ilişkin "Dört eski bakanın yüce divana gitmesi kamuoyunu vicdanını rahatlatmak açısından isabetlidir diye düşünüyoruz" dedi.
 
Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nun yapacağı oylamaya ilişkin soruları yanıtladı.
 
Soruşturma Komisyonu'nda üye sayısı olarak iktidar partisinin sayısal çoğunluğa sahip olduğuna işaret eden Bahçeli, "Dört eski Bakanın Yüce Divan'a gitmesi kamuoyunun vicdanını rahatlatmak açısından isabetlidir diye düşünüyoruz. Genel Kurul'a geldiğinde de Yüce Divan kararı çıkmalı. O zaman adaletin önüne çıkıp, ne ise ona göre bir karar verilmesi lazım. Belki beraat ederler, belki suçlu bulunurlar ama dokuz tane sayısal çoğunluk adaletin yerine ikame olmaz" diye konuştu.
 
Bahçeli, AK Parti'li komisyon üyelerinin iki bakanı Yüce Divan'a gönderip diğer iki bakanı göndermeme kararı verebileceklerine ilişkin bir soru üzerine, "Perakende mi çalışıyorlar toptan mı çalışıyorlar onu bilemiyoruz. Ama iki tanesini gönderelim, iki tanesi kalsın diyorlarsa bu çok farklı olur. Çünkü gönderilecek kişiler eğer kamuoyunda tartışılan Çağlayan ile Güler olur ise bunlar AKP'ye sonradan gelmiş 'kaydı kabul' diye nitelendirilen insanlar" görüşünü dile getirdi.
 
Soruşturma Komisyonu'ndaki dokuz AK Parti'li üyeye adil olmaları çağrısında bulunan Bahçeli, MHP'li komisyon üyesinin kendilerine de bilgi vermediğini dile getirerek, şöyle devam etti:
 
"Bizim Mesut Dedeoğlu (MHP Kahramanmaraş Milletvekili) çok ketum. Talimat da öyle verilmiştir. 'Komisyondaki tartışmaları basınla, başka üçüncü şahıslarla konuşmayacaksınız' diye."
 
"Komisyonun, dört eski bakanın tamamını aklaması durumunda ne olacağına" ilişkin soru üzerine Bahçeli, "Millet vicdanı mahkum eder. Adaletin üstünde de bir vicdan var" değerlendirmesinde bulundu. 
 
"YÜCE DİVANA GİTMELERİNDEN YANAYIM"
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Kim milli hazinemize yolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa kolunu koparmaya kararlıyız” sözlerinin hatırlatılması üzerine Devlet Bahçeli, "312 tane şahıs var, 312 de kol var. Hangisini kesecek acaba?" dedi.
 
Komisyondan beklediği oylama sonucuna ilişkin görüşleri de sorulan Bahçeli, "Ben Yüce Divan'a gitmelerinden yanayım. Dördü de gitmeli, birbirinden ayırt edemezsiniz" dedi. Bahçeli, "Aklanma yeri Yüce Divan mı olmalı?" sorusuna ise "Öyle olması lazım" yanıtını verdi. 
 
Bütçe görüşmelerinin son gününü de değerlendiren Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Meclis Genel Kurulu'nda bulunmamasını eleştirerek, "Bu Sayın Başbakan'ın ilk bütçesidir, bütçesine sahip olması lazım. Onun için de bulunmasında yarar var" diye konuştu.