BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Bahçeli 2019 sürprizine mi hazırlanıyor son oy oranı olay!

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, MHP kulislerinde konuşulan 2019 senaryolarını bugünkü köşesine taşıdı.

Abone ol

KUZEY IRAK'ta 25 Eylül'de yapılacak olan bağımsızlık referandumu MHP ile AK Parti arasında iplerin gerilmesine neden olmuştu. İki parti arasında uzun süredir devam eden ittifak halinde yaşanan gerilimi bugünkü köşesine taşıyan Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan MHP kulislerinde konuşulanları yazdı. Takan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2019 seçimlerinde sürpriz bir şekilde Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağının konuşulduğunu aktardı. Takan'ın yazısındaki bir diğer dikkat çeken nokta ise MHP'nin oy oranlarıyla ilgili. Takan'ın iddiasına göre MHP'nin oy oranı yüzde 3'e kadar düştü. 

İşte Ahmet Takan'ın bugünkü köşesinden yazdıkları...

"AKP iktidarı ile MHP arasındaki makas Barzani referandumu yüzünden  açılıyor mu?.. 16 Nisan referandumunun şen ortakları arasında bir şeyler mi oluyor?..

...Şimdi gelelim, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'ın Irak'ın kuzeyindeki referandum sorusuna "duygusal çıkışlarla açıklamalar yaparsak, bu yanlış olur" diyerek verdiği yanıta... Ne orası ne burası!.. Bence, bu yanıtın tek adresi, MHP Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli'dir. Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla mahiyetinde.

Ha!.. Buradan yola çıkılarak "ortaklık bitiyor", "güzel günler sona eriyor" hükmüne varılabilir mi?.. Bence vakit henüz erken. R. Erdoğan'ın ABD gezisinin sonuçlarını sabırla beklemek lazım. Erdoğan'ın yaptığı gibi!.. 19 Eylül'de başlayacak BM Genel Kurul toplantılarına denk gelen ABD gezisi ve Trump görüşmesi Erdoğan'ın siyasi ömrü için çok önemli bir kilometre taşı olacak. Reza Zarrab dosyası altında, gizli öznesi Irak, Suriye ve 25 Eylül referandumu olan görüşmelerden çıkacak sonuçlar Türkiye'deki iç siyaset dengelerine de yeni bir ivme kazandıracak.

Kafamı bulandıran husus, yüzde 3'lere düşen ve tabela partisi haline gelen MHP'nin bazı etkin yöneticilerinin kapı arkalarında son günlerde sürekli "göreceksiniz Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı olacak" diye fısıltı yaymaları.

...

Siyasette olan bitenlere, söylenenlere düz okuma pek yapmam. Oyun içinde oyun, kurgu içinde kurgu da yaşadığımız coğrafyanın olağanıdır. Bebek katili Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye teslim edilmesinin ardından idam dosyasının Bahçeli'nin eliyle rafa kaldırılması... AKP iktidarı ile sonuçlanan 2002 seçimi kurgusu... Sonrası; her sıkıştığında atılan can simitleri, AKP zihniyetinin Çankaya'ya çıkarılması, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Yenikapı ile alenileştirilen birliktelik, 16 Nisan referandumu.. Geldik, 25 Eylül Barzani referandumuna!.. Doktor Devlet Bahçeli yine baş aktör!.. Öcalan'a bağışlanan hayattan, "Büyük Kürdistan"a hayat verilmesine kadar... Sözde iktidarların görünür/görünmez etkin manivelası... Türk milliyetçilerine yönelik gaz alma hamleleri...