BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'tan Kışanak'a yemezler tepkisi

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kılıçdaroğlu ve BDP'li Kışanak'ı hedef aldı.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Gel İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday ol" dedi. Bağış, BDP'li Kışanak'a da, "Bayrağı İmralı'ya gidiş için kullanıyorsan yemezler" şeklinde seslendi.

BDP eşbaşkanı Gültan Kışanak geçtiğimiz günlerde kamuoyu gündemine Türk bayrağına gösterdiği saygı ile yansımıştı. Ancak Bağış'a göre bunun arkasında İmralı bileti var.

kişanak-türk-bayraği.jpgYEMEZLER

İşte Bağış'ın sözleri;

“Geçen BDP 'den sayın Gültan Kışanak, bir yerde eğilmiş Türk bayrağını kaldırmış. Bu, takdir edilecek bir harekettir. Kendisini tebrik ediyorum. Ama şunu da bilsin, bunu İmralı'ya gitmek için bir vesile olarak kullandıysa, onu da yemezler. Biraz daha samimiyetlerini göstermeleri gerekir. Bu ülkede her birimizin kardeşçe, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşayabileceği bir ortamı hazırlamaya varsalar, biz bu ülkede hiçbir ayrım yapmadan, etnik kökenine, ana diline, siyasi görüşüne, tercihlerine bakmadan herkesi anayasal haklarından aynı eşitlik oranından yararlanabileceği ortamı hazırlamak konusunda 2002'den bu yana nasıl ter döküyorsak, bundan sonra da aynı kararlılığa sahibiz.”

KEMAL BEY'E LONDRA'DA BİR ŞEY OLMASIN

Bağış, ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 'nun “kötü bir tuzağa düştüğünü” söyleyerek, şunları belirtti: “Salı sabahı AB süreciyle ilgili Londra'ya gidiyorum. Duydum ki Çarşamba günü de Kemal Bey, Londra'ya gelecekmiş. Beni bir telaş aldı. Londra'da trafik tersine akar, araçlarda direksiyonlar bizdekinin tersinde sağ taraftadır, trafik de bizdeki standartların tam tersinde akar. Yürüyen merdiven tecrübesini bildiğim için çok korktum, Kemal Bey'e birşey olmasın. Büyükelçiliğimize talimat gönderdim: 'Ben yolumu bulurum aman Kemal Bey'i ihmal etmeyin' diye. Neme lazım iyi bir muhalefet lideri filan seçilir başımıza onun yokluğunda, bir de onunla uğraşmayalım. Ama adamcağızı gerçekten kenara sıkıştırdılar. Tabii o onların meselesi, kendi içlerinde nasıl pazarlıklar döndüğünü duyuyoruz.”

'GEL İSTANBUL'DAN ADAY OL'

CHP'nin “AK Parti'yi yakalamamıza az kaldı” dediğini aktaran Bağış, şöyle devam etti: “Arada 25 puanlık fark var. 25 puanlık fark, onlara az gözükmeye başladı. Düştükleri durum artık hamdolsun bu. Ama aday arayışlarında önerim var. Kemal Bey bütün popülaritesini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında sağladı. Maltepe'den çağrıda bulunuyorum: Gel İstanbul'dan aday ol. İnanın bana İstanbul'da da Maltepe'de de konu kimin aday olacağı değil, AK Parti'nin seçimleri ne kadar büyük bir farkla kazanacağıdır. Biz inşallah yüzde 60-70'leri yakalayacak performansı ortaya koymak için şimdiden çalışıyoruz.”

'BAŞKANLIK UÇURUR'

Egemen Bağış, başkanlık sisteminde hükümetlerin uzun ömürlü olduğunu kaydederek, “Eğer Türkiye, başkanlık sistemiyle yönetilen bir ülke olsaydı, bugün 25. hükümet filan olurdu ya da 60. hükümete geçmesi 300 yıl sürerdi. Bu, Türkiye'nin kaybıdır, zaman kaybıdır. Türkiye'de her koalisyon döneminde ülke geriye gitmiştir, her darbe döneminde ülke geriye gitmiştir. Koalisyon ve darbeleri engellemenin, sonsuza kadar o ihtimali ortadan kaldırmanın en kestirme çözümü, başkanlık sistemidir. Önemli olan, başkanlık sisteminin nasıl kurgulanacağıdır. Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında gerçek denetimin, gerçek kontrolün sağlandığı başkanlık sistemi Türkiye'yi uçurur. Başkanlık sistemi Türkiye için bir lüks değil, bana sorarsanız, zorunluluktur” dedi.