BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Bağış'tan İsveçli Bakana ezan teşekkürü!

AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış, minareden ezan okunmasına izin verilen camiyi ziyaret eden İsveçli Bakana teşekkür mektubu gönderdi.

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış tarafından İsveç AB Bakanı Sayın Birgitta Ohlsson’a gönderilen mektup; 

Değerli Meslektaşım,

İsveç’in Botkyrka şehrindeki Fittja Camii’ne yapmış olduğunuz ziyareti ve Cuma günleri minareden ezan okunmasına izin verilmesine ilişkin Belediye Meclisi kararı hakkındaki açıklamanızı memnuniyetle karşıladım.

Ziyaret ve açıklamanız, İslamofobinin birçok ülkede yükselişe geçtiği bir dönemde, İsveç’teki Müslüman toplulukların sosyal hayata daha fazla katılmasına ve gerek İsveç’te gerekse Avrupa kıtasında farklı inançlara sahip kişiler arasında diyaloğun güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

Çeşitli kültürlerin uyum içinde bir arada yaşaması için, birbirimizin değer ve sembollerine gösterdiğimiz karşılıklı saygı büyük önem taşımaktadır. Aslında AB, “çeşitlilik içinde birlik” sloganın da ifade edildiği üzere, diyalog ve saygı ortamının sağlanması amacıyla kurulmuştur.

Türkiye, yüzyıllardır barış içinde bir arada yaşamaya örnek teşkil etmektedir. Türkiye’nin AB’ye üye olmasının, kültürlerarası diyaloğun güçlendirilmesine ve yanlış anlamaların ve önyargıların giderilmesine katkı sağlayacağı konusunda hiç şüphem yoktur. İstanbul’da üç önemli dinin ibadet yerleri olan camiler, sinagoglar ve kiliseler çok uzun zamandır bir arada bulunmaktadır.

Bu düşüncelerden hareketle sizi, bu konunun önemini vurgulamak üzere Türkiye’ye davet etmekten memnuniyet duyarım. Ziyaretiniz, karşılıklı olarak önem atfettiğimiz konuları ele alma imkânı da sunacaktır.

Ziyaretinizi bekliyor, size en derin saygılarımı sunuyorum.

Egemen Bağış
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci