BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'tan et ve tırnak vurgusu

Egemen Bağış Kürt sorununun çözüleceğini söyleyerek herkesin et ve tırnak gibi olduğuna vurgu yaptı.

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü ve Çerkezi, Lazı, Boşnağı, Zazasıyla, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla hepimiz biriz ve beraberiz. Biz et ve tırnağız'' dedi.

İstanbul Sivaslılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin Ümraniye Belediyesi Hekimbaşı Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği ''Sıla Gecesi''ne katılan Bağış, burada yaptığı konuşmada, Sivaslılarla aynı sofrayı paylaşmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Sivaslılar'ın İstanbul'da ağırlığı olduğuna ve İstanbul için ter döktüklerine vurgu yapan Bağış, ''İstanbul eski İstanbul değil. 1994 öncesi İstanbul... Şurada, birlikte keyifle yemek yediğimiz bu mekanda, çöp dağlarının patlaması sonucu 36 kişinin hayatını kaybettiği, gazetelerin kuponla gaz maskesi dağıttığı, insanların bidonlarla su taşımaktan bel fıtığı olduğu bir şehirken, şimdi parmakla gösterilen bir şehir haline geldi. Ecdad Fatih Sultan Mehmet 1453'te İstanbul'u fethetti ama 1994'ten bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları İstanbullular'ın gönlünü fethediyor'' diye konuştu.

Bakan Bağış, Başbakan Erdoğan'ın en yakınında Sivaslıların olduğunu anlatarak, ''Onlar her zaman onlara destek verdiler. Her zaman bu çıktığı zor yarışta, duaları, oyları ve destekleriyle, alın terleriyle desteklediler. Bu yüzden bizim Sivas'a karşı ayrı bir muhabbetimiz var'' dedi.

''Allah Sivaslılar'ın bu dayanışmasını nazarlardan korusun'' diyen Bağış, şöyle devam etti:

''Çok şükür Sivas'ın o birlikteliğinin kökü, çok sağlamdır. 1228 yılında yapılan ''Ulucami'' ve 1271'de yapılan ''Çifte Minareli Medrese'' aslında bizim ruh kökümüzün ne kadar derin olduğunu gösteriyor. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü ve Çerkezi, Lazı, Boşnağı, Zazasıyla, kadını ve erkeğiyle, genci ve yaşlısıyla hepimiz biriz ve beraberiz. Biz et ve tırnağız. Bizi birbirimize düşürmeye, tarihte de yeltenenler oldu. Bugün de buna kalkışanlar olabilir. O provokatörlerin hepsinin oyununu bozacak birlik; Sivas'ın o ruh derinliğinde olan birliktir. O provokatörlerin, o bizi bize düşürmek isteyenlerin oyununu bozacak olan anlayış, aslında Sivas'ın yüzyıllardır yaşattığı anlayıştır. Bu yüzden, biz istiklal mücadelemizde nasıl Sivas'tan güç alıyorsak, istikbal mücadelemiz olarak gördüğümüz AB standartlarında bir ülke olma ve AB sürecinde kalkınma, zenginleşme, demokratikleşme ve şeffaflaşma sürecinde de sizlerden, Sivaslılar'dan güç almaya devam edeceğiz.''

AŞIK VEYSEL ÇÖZÜM SÜRECİNİ ÖNGÖRMÜŞ

Türkiye'nin kalkınmasından rahatsız olan birtakım çevreler olduğunu aktaran Bağış, ''Çarpık zihniyetli çevreler bize saldırdıkça da 'Hadi oradan. Hepinizi kangal köpekleri kovalasın' diyeceğiz. Onlara da hak ettikleri yönü göstereceğiz. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın'' ifadelerini kullandı.

Bakan Bağış, Aşık Veysel'in ''Kürtü Türkü ne Çerkezi/ Hep Adem'in oğlu kızı/ Beraberce şehit gazi/ Yanlış var mı ve neresi'' mısralarını okuyarak, şöyle konuştu:

''Gerçekten Aşık Veysel belki de bugün sayın Başbakan Erdoğan'ın önderliğinde devam edip gelen o umut sürecini ve çözüm sürecini, ta o yıllardan öngörmüş ve bize bir yol haritası çizmiş. İşte Türkiye'de kardeşin kardeşe bir daha kem gözle bakmamasını sağlayacak asıl birlik iksirimizin inşallah anayasal vatandaşlıktaki eşitliği herkesin benimsemesini sağlamaktır.''

Egemen Bağış, gecede sahneye çıkan Ceren Bozkurt'un söylediği Sivas türkülerine eşlik etti.

Geceye, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Metin Külünk, İdris Güllüce, Muhammet Bilal Macit, Osman Boyraz, Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, İstanbul Sivaslılar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Çetinkaya ve bazı belediye başkanları katıldı.