BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'tan CHP'li iki isme ilginç çağrı!

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış seçim bölgesi olan Anadolu Yakası'ndaki ilçelere teşekkür ziyaretinde bulundu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış seçim bölgesi olan Anadolu Yakası'ndaki ilçelere teşekkür ziyaretinde bulundu. Bağış, Kartal'dan başladığı teşekkür ziyaretlerine Maltepe ve Sultanbeyli ile devam etti.

CHP'Lİ KARTAL BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ilk durağı Kartal oldu. Ak Parti Kartal ilçe başkanlığını ziyaret eden Bakan Bağış, ilçe başkanı Temuran Yıldız tarafından karşılandı. Bakan Bağış ilçe teşkilatına hitaben bir konuşma da yaptı. Bağış, "Gerçekten Kartal'da muazzam bir neticeye imza attınız. Kartal bizim geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkanlık seçimin kaybettiğimiz bir ilçeydi. Burada beklentilerimiz çok çalışmayı gerektiriyordu. Sizler de bu beklentiye cevap verdiniz ve çok çalıştınız. bir dünya lideri Sayın Başbakanımıza yakışır bir teşkilat olduğunuzu ortaya koydunuz" dedi. 

BİRİLERİNİN UYKULARI KAÇMIŞTIR

Bağış "Eminim Kartal'da birilerinin uykuları kaçmıştır. 12 Haziran'dan bugüne kadar. Bu, 2014'e kadar da onları kamçılayacaktır. Siyasette kalite iyidir; rekabeti artırır; onların vatandaşa dönük çalışması için de Ak Parti'nin çalışması vesile olur" dedi. Bağış, Kartal'ın CHP'li belediye başkanına da seslenerek, "Şu andaki belediye başkanımıza da buradan ilan ediyorum biz destek vermeye hazırız. Partimizden olmak zorunda değil. Yeter ki Kartal'da vatandaşlara yönelik hizmet etme konusunda kararlılık ortaya koysun; ilçe başkanım da ben de ona destek vermeye hazırız. Seçim vakti geldiğinde de biz gereğini yaparız ama önce, halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek performansı ortaya koymaları lazım" dedi. Ardından Bakan Bağış, ilçe başkanı Temuran Yıldız'a bir anı tabağı hediye etti. Bağış, ilçe teşkilatına da çikolata ikramında bulundu.

"MALTEPE DÜĞMEYE BASTI"

Bakan Bağış daha sonra, Maltepe Ak Parti ilçe teşkilatına geçti. Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Atilla Üstündağ tarafından karşılanan Bağış burada da bir konuşma yaptı. Bağış, "Ben buraya sizlere teşekkür etmeye geldim. Sadece bizim bir dönem daha milletvekili seçilmemize vesile olduğunuz için değil; bize çok farklı heyecanlar yaşattığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bağış,"Maltepe yerel seçimlerde yaptığı hatanın telafi edilmesi için artık düğmeye bastı. Şu andan itibaren hedefimiz belli ama 2014'teki yerel seçimlerde biz boş durmayacağız " dedi.

Maltepe'nin CHP'li belediye başkanına da bir mesaj gönderen Bağış, "Maltepe'nin şu andaki belediye başkanı bizlerle işbirliği yapmak isterse partisine bakmadan Maltepe'nin ve Maltepe'linin çıkarlarını gözetsin. Ona ilçe başkanım da ben de Başbakanımız da desteği veririz. Bizim bu milletin hizmette yoksun kalması için üç yıl beklemeye niyetimiz yok" şeklinde konuştu. Maltepe'nin bir devle hastanesi ihtiyacı olduğunu söyleyen Bağış, "Bunu sağlamak için bugüne kadar siyasi birtakım ayak oyunlarına rağmen her türlü çabayı ortaya koyduk. Binayı bile bulduk ama maalesef birtakım eften püften bahanelerle hastanenin açılışı geciktirildi. Tamam bugüne kadar ellerinden geleni yaptılar ama bundan sonra Maltepe'yi hak ettiği sağlık hizmetinden alıkoymayalım" dedi.

İLÇE BAŞKANINA 'YÜZDE 69'UN ÜZERİNE ÇIKIN' MESAJI

Bakan Bağış Maltepe'nin ardından bu kez Sultanbeyli'ye geçti. Ak Parti Sultanbeyli ilçe başkanlığında ilçe başkanı Ali Sevinç ile kameralar karşısına geçti.Bağış "Seçim döneminde söyledik hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir. İnşallah Sultanbeyli zulümden kurtarmak istediğimiz ilçelere destek verecek. Bir dahaki seçime üç yıl var. Biz bu üç yıla oradaki belediyelerin de bizden farklı siyasi partilerin belediyeleri olmalarına rağmen desteğine ve yardımına koşmaya hazır olduğumuzu da söyledik" dedi. Bağış, İlçe başkanı Sevinç'e tabak hediyesini verirken ise, "Başkanım bu tabağa baktıkça biz yüzde 69'un üzerine nasıl çıkarızı düşünmeni istiyorum. Bu bizden küçük bir hatıra olarak size kalsın" dedi. Sulltanbeyli ilçe başkanlığından ayrılan Bağış korumalarıyla birlikte kısa bir yemek molası da verdi. Erzurum Cağ Kebap salonuna giden Bakan Bağış, ayakkabılarını çıkararak, şark köşesinde oturdu.