BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'tan CHP ve MHP'ye çok fena söz

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hem yerel seçimler hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri için iddialı konuştu!

Abone ol
Kılıçdaroğlu'na "Çakma Gandi", Bahçeli'ye ise 'Püskevitci' diye seslenen Bağış, Bülent Arınç'ın "Rabbim verdikçe veriyor" sözlerine gönderme yaptı, her iki liderin de kendileri için büyük şans olduğunu söyledi.

Partisinin İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette partililere seslenen Bakan Bağış, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecindeki en önemli vitrinlerinden birinin Muğla olduğunu söyledi.
Bağış, Muğla'nın artık büyükşehir statüsüne kavuşan iller arasında olduğunu, Büyükşehir Yasası'nın uygulandığı iller için 'büyük fırsatlar yasası' anlamına geldiğini ifade ederek, ''Bu yasa devletin vatandaşına daha geniş kapsamlı hizmet götürebilmesinin önünü açacak olan bir yasadır. Ama Muğla'ya daha farklı bir yaklaşımla eğilinmiştir. Çünkü Muğla il oluşunun 100. yılında AK Parti iktidarı tarafından büyükşehir olmakla ödüllendirilmiş ve önü açılmış bir ilimizdir'' diye konuştu.
 
SEÇİMLER İÇİN İDDİALI KONUŞTU
 
2014'te peş peşe 3 seçim atlatılacağını söyleyen Bağış, yerel seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyeceğini söyledi. Referandumda alınan yüzde 58'lik oy oranının, seçimleri etkilediğini ve AK Parti'nin yüzde 50 oy aldığını anlatın Bağış, yüzde 58'i gören milletimiz, 'bu parti milletin teveccühüne sahip, bu partinin önü açık dedi' ve bizi desteklemeye devam etti'' diye konuştu.
 
HER İKİ LİDERLE DE DALGA GEÇTİ

AK Partili olmanın diğer partilerin mensubu olmaktan farklı olduğunu anlatan Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin ana muhalefet partisi, bir genel başkanları vardı, 'Tam dişimize göre sayın Baykal, bundan iyisini bulamayız' diyorduk, ama gitti. Ya aklı başında biri gelirse diye endişe ettik. Ama çok değerli Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın tabiriyle 'Rabbim verdikçe veriyor' daha iyisi geldi. Bu ülkenin tarihinde imreneceği bir Allah'ın kulu yokmuş gibi Hindistan'daki Gandi'ye özenip kendine 'Çakma Gandi' dedirten bir genel başkan seçtiler. Allah başlarından eksik etmesin. Biz ondan razıyız, CHP'liler de ondan razı olsun.'' Böyle bir ortamda AK Parti'nin büyükşehir belediyesini almamasının ayıp olacağını belirten Bağış, ''AK Parti'nin büyükşehir statüsü getirdiği Muğla Belediyesi'ne ne bir 'Çakma Gandi' sevdalısı yakışır ne de bir 'Püskevitci'. Buraya Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dava arkadaşını getirmek size yakışır'' diye konuştu.