BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA

Bağış'tan Almanya'ya AB cevabı

Avrupa Birliği Egemen Bağış AB üyeliğine şerh koyan Almanya'ya cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Avrupa Birliği Egemen Bağış AB sürecinde yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı.

Son günlerde Alman dostlarımızın bazı açıklamalarımızdan alındıklarını, farklı anlamlar çıkardıklarını üzülerek müşadehe ediyoruz.

Doğrusu açıklamalarımız her zaman samimiyet çerçevesinde olmuş, tamamen Turkiye ile Almanya arasindaki sarsilmaz işbirliğini, AB sürecine kanalize etme beklentimizi yansıtmıştır.

Nitekim 12 Mayis'ta Dışişleri Bakanları toplantısında da Alman tarafi 22.Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu Faslını açacak olmasından duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir.

Buna rağmen son günlerde Almanya'nın sözkonusu Faslın açılmasını engellemeye yonelik tavırları tarafımızca hayal kırıklığıyla karşılanmıştır.

Bu hayal kırıklığımızı dile getirmeyi biz samimiyetimizin bir gereği olarak düşünürüz.Yaptığımız tamamen Almanya'nin Turkiye'nin AB surecinde her firsatta vurguladigi "ahde vefa" ilkesini hatırlatmaktır.

Kaldı ki Türkiye'yi ifade özgürlüğü konusunda haksızca eleştirip Faslın açılmaması gerektiğini söyleyen Alman dostlarımızın, bizim samimi uyarılarımıza tahammülsüzlükleri ve bunları farklı yönlere cekmesi de bizi uzmustur.

Bunların ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesini ve tehdit yerine demokratik mekanizmalarin vurgulanmasi olarak algılanmasini beklerdik.

Türkiye-Almanya dostlugunu AB muzakere surecini ilerletmek icin bir firsata donusturmek herkes için en iyi seçenektir. (Gelin "Turk gibi baslayip Alman gibi bitirmek" deyimini Avrupa Birligi surecimizde gerceklestirelim ve muzakere surecini birlikte ilerletelim.)