BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış Oyun Teorisi Kongresi'nde

Egemen Bağış, Oyun Teorisi Cemiyeti 4. Dünya Kongresi'nde konuştu.

Abone ol
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Oyun Teorisi Cemiyeti 4. Dünya Kongresi açılış programına katıldı. Burada konuşan Bağış, "Güzel akıllar ve güzel kalpler daha iyi bir dünya için birlikte çalışmalılar." dedi.

Oyun Teorisi Cemiyeti tarafından 4 yılda bir organize edilen programa Türkiye'den ve dünyadan bin kadar bilim insanının katılması bekleniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'ndeki programda konuşan Bağış, dünyanın her yerinden gelen bilim insanlarını İstanbul'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade etti.
 
İstanbul'da farklı dinlerin harmonisi olduğunu ve 800 yıldan beri sinagog, cami ve kiliselerin yan yana olduğunu ifade eden Bağış, "İstanbul iki yıl önce Avrupa Kültür Başkenti olmuştu, bu yıl ise Avrupa Spor Başkenti oldu." diye konuştu.
 
Son günlerde Mynamar'da Müslümanlara karşı yapılan şiddet olaylarına da değinen Bağış, şunları kaydetti: "Myanmar Arakan'da, insanlar sadece Müslüman oldukları için öldürülüyor. Umuyorum, dünyadaki parlak akıllı insanlar kendi platformlarında bu durumu lanetleyeceklerdir. 21. Yüzyılda insanlar etnik kökenleri, dinleri ve fikirleri yüzünden öldürülmemeli. Dünyadaki parlak akılların bencilliğe ve insanlar arasında azalan toleransa karşı mücadelede liderlik etmeliler." şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin, AB sürecini de değerlendiren Bağış, AB'ye kazan kazan anlayışıyla baktıklarını dile getirdi. Bağış, "Bugünün Türkiyesi dünün Türkiyesinden daha iyi durumda ve sizi temin ederim, yarının Türkiyesi bugünün Türkiyesinden çok daha iyi olacaktır." diye ifade etti.
 
Dört gün sürecek Oyun Teorisi Cemiyeti 4. Dünya Kongresi, Ekonomi ve Uygulamalı Matematik dallarında çalışan en prestijli bilim adamlarının bir araya geldiği bilimsel toplantılardan biri olarak kabul ediliyor.