BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Bağış MHP ve CHP'yi böyle eleştirdi

Egemen Bağış CHP ve MHP'nin AK Parti’nin Meclis'te oluşturulmasını önerdiği komisyona üye vermememesini bu sözlerle eleştirdi

Abone ol

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP ve MHP'nin; AK Parti’nin Meclis'te oluşturulmasını önerdiği komisyona üye vermememesiyle ilgili olarak, "Süreci nasıl sabote edeceklerini düşünüyorlar. Şaşırtıcı değil. Bu iki parti tek yumurta ikizi" değerlendirmesinde bulundu.

Baltık ülkeleri gezisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e eşlik eden Bakan Bağış, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yaptığı yazılı açıklamada, "CHP ve MHP’nin TBMM bünyesinde çözüm sürecine ilişkin kurulmasını teklif ettiğimiz Komisyon’a üye atamayacağını beyan etmesi şaşırtıcı değil. Bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımız daha önce bunları ruh ikizi olarak nitelendirmişti. Ama öyle anlaşılıyor ki CHP ve MHP birbirleriyle tek yumurta ikizi" ifadelerini kullandı.

"BU İKİ PARTİ HER ZAMANKİ GİBİ OLUMLU GELİŞMELERİN ÖNÜNE TAKOZ KOYMAYA ÇALIŞIYOR"

Bakan Bağış, "Atalarımız ne güzel söylemiş… Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim… Bilindik bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye’de yine olum gelişmeler oluyor. Bu iki muhalefet partisi her zamanki gibi olumlu gelişmelerin önüne takoz koymaya çalışıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi neresi? Millet iradesinin tecelligahı... CHP ve MHP oraya nasıl geldi? Milletin oylarıyla, kendilerine oy verenlerin iradesini temsil etmek üzere geldi. Ama şimdi biz son derece halis bir niyetle milleti iradesini sürece dâhil etmek için her türlü adımı atarken, CHP ile MHP kendilerini oraya getiren seçmenlerinin oylarına ihanet ediyor. Kendi seçmeninden korkuyor" dedi.

"SÜRECİ NASIL SABOTE EDECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR"

"Hatta terör bittiğinde partilerinin tabelalarını indirmekten korkuyorlar" diyen Bakan Bağış, "İki kafadar baş başa vermiş bu süreci nasıl sabote ederiz diye düşünüyorlar. Ama onlara bir şeyi hatırlatmak lazım… Korkunun ecele faydası yok" yorumunda bulundu.

Bağış açıklamalarına şöyle devam etti:

"Biz milletimizden korkmuyoruz ve bu süreçte milletimizin desteklemediği, onay vermediği hiçbir adım da atmadık, atmayacağız.Ben daha önce de söylemiştim… Çözüm sürecinde sessiz kaldığı için CHP’yi eleştirenler haksızlık ediyor. Sessiz kaldığı için CHP’ye teşekkür etmeliyiz demiştim. Görüyoruz ki yine haklı çıktık. CHP ağzını açar açmaz bu ülkenin menfaatlerinin aleyhine sözcükler dökülmeye başladı. Bu ülke onların yaptığı hangi şeyden hayır görmüş ki? Madem Sayın Kılıçdaroğlu iddia ettiği kadar demokratik bir lider, bıraksın parti içinde sürece destek veren milletvekilleri komisyona üye olsun."

"MHP YÖNETİMİ RAHMETLİ BAŞBUĞ'UN MESAJLARINI TEKRAR OKUSUN"

Bakan Bağış, "MHP yönetimi ise rahmetli Başbuğ’un mesajlarını tekrar okusun, onun vizyonundan nasibini alamasa bile en azından emanetine haksızlık etmesin. Alparslan Türkeş yaşasaydı bugün terörün bitmesi için desteğini esirgemez, taşın altına elini sokardı. Bu ülkenin kardeşlikle bölünmeyeceğini, kardeşlikle güçleneceğini bilirdi" dedi.

Bağış, "Maalesef hem CHP, hem de MHP yönetimi Hükümetimize değil, silahların bırakılmasına ve akan kanın durmasına muhalefet ediyorlar. Bu durumu ne güzel özetlemiş Yunus Emre… Cümleler doğrudur sen doğru isen/Doğruluk bulunmaz sen eğri isen. Bu ülke onlar olsa da olmasa da barışın miladına giden yolda yürümeye başlamıştır. Onlar isterlerse buyururlar ve bu barış kervanına katılırlar. Biz de bunu samimiyetle arzu ederiz" açıklamasında bulundu.

Bağış ayrıca, "Ama Hükümetimize değil de kardeşliğe muhalefet eden tavırlarını sürdürürlerse bizim onları kendi dertleriyle baş başa bırakmaktan başka yağacağımız bir şey yok. Zira biliyoruz ki gerçek sosyal demokratlar da, gerçek milliyetçiler de terörün sonlanmasından rahatsızlık değil, memnuniyet duyacaklardır. 76 milyonun ortak özlemi ve beklentisi budur." dedi.