BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  POLİTİKA

Egemen Bağış hakkında yeni fezleke!

Eski Arupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın fezlekesi Meclis'e Başkanlığı'na geldiği öğrenildi.

Abone ol

ANKARA- Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığı'na fezleke geldiği öğrenildi. Ancak fezlekenin içeriğinin Bağış'ın bakanlığı ile ilgili olmadığı ifade edildi.

Bağış’ın dokunulmazlığının kaldırılması istenen dosyanın, parti toplantılarındaki konuşmaları nedeniyle hazırlanan “kişiye hakaret” suçlaması olduğu öğrenildi.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Bağış’ın da olduğu milletvekillerine ait 25 yeni dosyayla birlikte Meclis’te bekleyen dokunulmazlık fezlekelerinin sayısı 1015’e ulaştı. Dönem başından gönderilen dosyalardan 29’u ise Başbakanlığın talebi üzerine iade edilmişti.

PARTİ YÖNETİCİLERİ DE VAR

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan (2 dosya), BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata (5 dosya), BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak (2 dosya) BDP Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ile İbrahim Binici, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün (2 dosya), CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin (2 dosya), CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’un fezlekeleri de Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’na sevkedildi.