BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Bağış: 'Anayasa değişikliğinde Türkiye'nin 100. yılını belirliyoruz'

Önceki seçimlerde Almanya, Hollanda gibi ülkelerde seçim kampanyalarında hiçbir sorun çıkmadığını söyleyen Eski AB Bakanı Egemen Bağış, 16 Nisan sürecinde Türk bakanlar hakkında verilen skandal kararların nedenine ilişkin konuştu.

Abone ol

Eski AB Bakanı  Egemen Bağış, "Cumhurbaşkanlığı ya da milletvekili seçiminin etkisi beş yıl. Ama anayasa değişikliğinde Türkiye'nin 100. yılını belirliyoruz." dedi.

Eski AB  Bakanı Bağış, Diriliş Gençlik Derneği tarafından  Muş'taki bir otelde düzenlenen "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu konferansa katıldı.

Konuşmasına önceki seçimlerde de yurt dışındaki Türklerin oy kullandığını hatırlatan Bağış, gerek iktidar gerekse muhalefetin  Almanya, Hollanda, ABD gibi ülkelerde kampanyalar düzenlediğini ve bu kampanyalarda hiç birinde sorun çıkmadığını söyledi.

Yapılan seçimlerde mevcut ülkelerin bir arıza çıkarmadığına dikkati çeken Bağış, "Peki şimdi 16 Nisan'a giderken muhalefete kapıları sonuna kadar açan bu müttefik gözüken kıskanç ülkelerde, neden şimdi kaporası, parası ödenmiş, konferans salonlarının sözleşmesi iptal edilip parası geri ödeniyor? Bakanlarımızı, milletvekillerimizi istenmeyen adam ilan ediyorlar. Dışişleri Bakanının diplomatik uçuş hakkını iptal edecek kadar zıvanadan çıkıyor. Bir bayan milletvekilimizi 4,5 saat aracında mahsur, adeta rehin tutuyorlar. 30 metre ötedeki diplomatik alan olan konsolosluk binasına gitmesine izin vermediler. En temel insanı ihtiyaçlarını gidermelerine bile izin vermediler. Neden biliyor musunuz? Şimdi Cumhurbaşkanlığı ya da milletvekili seçiminin etkisi beş yıl. Ama anayasa değişikliğinde  Türkiye'nin 100 yılını belirliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin istikrarı anayasal bir güvence altına almak için bir hamle yaptığını belirten Bağış, şöyle konuştu:

" Ahmet Necdet Sezer denilen adam normal şartlarda apartman görevlisi dahi seçilemeyecek bir karakter. Kendisini seçtirmek için yırtınan  Bülent Ecevit'e ne yaptı? Anayasa kitapçığını suratına fırlattı. Bunun bedelini kim ödedi? Millet ödedi. Bir gecede yüzde 8 bin faiz ödedik. Bir günde insanların mal varlığı yarı yarıya azaldı, borçları yarı yarıya çıktı."

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla son buldu.